Volledig scherm
© Eljee Bergwerff Photography

Van der Valk gaat thuisbezorgen en ja, er is ook appelmoes

Lasagna, quinoa met zalm, waldorfsalade. Of gewoon een stamppot. Het bekende restaurant met de toekan gaat nu ook gerechten thuisbezorgen. De proef, die vandaag begint, loopt vooralsnog alleen in Apeldoorn en omgeving. Vers en gekoeld bezorgd, belooft Van der Valk.

Het initiatief is afkomstig Van der Valk-ondernemer Bob Zeeuw van der Laan. In een bericht dat het horecaconcern vandaag verstuurde, stelt hij variatie te missen in het aanbod aan bezorgmaaltijden . Daarom ging hij zelf aan de slag. Bij het Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel is men volgens hem ‘al jarenlang bewust bezig met voeding’. ,,In 2013 startten we met een groentetuin achter ons hotel. De producten uit de tuin verwerken we in onze keukens.” In 2017 zette de ondernemer een nieuwe stap en startte een eigen verswinkel in het nabijgelegen dorp, waar onder de naam Valk Vers dagelijks verse maaltijden worden bereid en verkocht, ook hier met producten uit de groentetuin en van lokale leveranciers. De bezorgmaaltijden zijn een volgende stap.

Gekoeld

Volledig scherm
Bob Zeeuw van der Laan © Eljee Bergwerff Photography

,,De stap om onze verse maaltijden nu ook te gaan bezorgen was niet eens zo groot’’, meldt de ondernemer. ,,We bezorgen bewust gekoeld, zodat mensen voor meer dagen een maaltijd in huis kunnen halen.’’ De proef is klein. ,,Dat geeft ons tijd om te leren.’’

Er zijn twee verschillende soorten maaltijden: ‘sterker’ en ‘lichter’: de eerste categorie is gebaseerd op maaltijden voor sporters; ze bevatten veel energie. Maaltijden uit de andere categorie zitten ‘vol verse ingrediënten’ en passen volgens Van der Valk in een gezonde levensstijl. Het is de bedoeling om uiteindelijk een groter gebied te bedienen met het bezorgconcept. De maaltijden zijn bedoeld voor particulieren en bedrijven. De prijs van een maaltijd varieert van 3,50 euro (voor kinderen) tot 9,50 euro. 

Ja, er is ook appelmoes (1,95 euro) te krijgen. Op de foto’s die Van der Valk vanochtend toonde op de website, zit er geen kers op. De Van der Valk-klassieker kip, patat en appelmoes staat niet op het menu. ,,In het kindermenu zit wel kip, maar we proberen bewust wat andere, innovatievere lijnen op te zoeken", licht een woordvoerder toe.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.