Volledig scherm
Het Van der Valk Hotel in Zwolle is in 2013 gebouwd. Nu komt er dus ook een vestiging in het nabijgelegen in Hattem. © Van der Valk

Van der Valk wil nieuw hotel met 140 kamers bouwen op de Veluwe

Van der Valk wil een hotel bouwen op een bedrijventerrein in Hattem. Het plan is nog in de maak, meldt het familiebedrijf. Of het hotel er komt, is uiterlijk begin 2020 duidelijk. 

Het bekende hotelconcern denkt aan de bouw van een vestiging met een capaciteit van ongeveer 140 kamers. Ook voorzieningen zoals horeca, welness en fitness maken onderdeel uit van het plan. Volgens initiatiefnemer Paul van der Valk, die ook betrokken was bij de realisatie van de vestiging in Zwolle, zit de hotelmarkt in deze regio in de lift. ,,De economische groei van de regio Zwolle en de recreatieve mogelijkheden van de Noord-Veluwe bieden nog volop kansen’’, zegt hij in de persverklaring. 

Het Hattemse college van Burgemeester en Wethouders reageert verheugd op de plannen van Van der Valk. ,,Ondanks dat we een aantrekkelijk toeristisch Hanzestadje zijn, is met name in Hattem zelf het aantal overnachtingsplekken beperkt’’, aldus wethouder Auke Schipper. ,,Met de komst van dit hotel kunnen nog meer Hanzetoeristen kennis maken met ons mooie stadje en de Noord-Veluwe. Daarnaast ben ik blij met de ruim 200 nieuwe banen die het hotel gaat bieden.”

Bouwrijp

Van der Valk heeft een stuk grond gekocht met een omvang van 20.000 vierkante meter, pal aan de snelweg A28. De bedoeling is om komend najaar al te beginnen met het bouwrijp maken van het perceel. 

Piet Tulner, directeur van het bedrijventerrein H2O, is ook opgetogen. ,,Dit is een kwaliteitsimpuls voor het bedrijvenpark. Ook voor de zakelijke markt betekent dit een uitbreiding van voorzieningen.’’ Tulner verwacht bovendien dat de komst van een Van der Valk-hotel de interesse in H2O vergroot. 

Op de Facebookpagina van De Stentor, die het bericht bracht, reageren veel volgers positief op het bericht van Van der Valk. Hoewel sommigen bang zijn voor bomenkap of zich verbazen over de nabijheid van andere hotels van de keten, zijn de meeste mensen blij. Het betekent meer werkgelegenheid, denkt Niki Binnendijk. ,,Goed voor banen in de regio. Welkom!!” schrijft ze.