Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Van deze vetten krijg je geen lovehandles of buikje

Koken & etenIn de winter hebben we niet alleen de neiging meer te eten, maar kiezen we ook vaker voor vette gerechten. Met als resultaat een extra speklaagje, dat veel mensen tegen de zomer er weer af willen hebben. Hoe voorkom je die extra kilo's?

In tegenstelling tot de mens kunnen dieren zich niet bij de verwarming nestelen of een wollen trui aantrekken als ze het koud hebben. Bovendien houden zij een winterslaap waarvoor ze een energievoorraad aan moeten leggen. Zij hebben dus redenen genoeg om een speklaagje te kweken. Voor ons geldt dat uiteraard niet. En toch eten wij op winterse dagen óók meer dan noodzakelijk.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.