PREMIUM
Van goeden huize: wienerschnitzel
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: wienerschnitzel. Met een spritzige grüner veltliner.
,,O jeetje, het is weer eens zover,” zei mevrouw Hamersma met een zucht. Vanwege een onverwacht grote aanvoer aan proefflessen in de kookboekwinkel had zij haar oude stiel als Hoofd Logistiek & Operaties van De Grote Hamersma moeten oppakken. Ze zuchtte overigens niet over de hoeveelheid die ter beoordeling werd aangeboden voor mijn wijnwebsite. Voor een palletje met vierhonderd flessen draait ze haar hand niet om.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Restaurants balen van gasten die ‘vergeten’ af te bellen: ‘Ze nemen gewoon niet meer op’
Een gezelschap van dertig man dat niet komt opdagen omdat ze de reservering ‘even waren vergeten’. Dit soort no-shows kosten horecaondernemers bakken met geld. In Utrecht vragen steeds meer zaken daarom om een aanbetaling bij het maken van een reservering. ,,Het theater vergeet je ook niet zomaar, toch?’’ -
PREMIUM
Máxima 50 jaar: zo maak je zelf 'haar’ empanadas en dulce de leche
Argentijnse kookboeken zijn dun gezaaid, maar Harold Hamersma ontdekt dat Máxima’s moederland op gastronomisch gebied wel degelijk veel te bieden heeft. Kom maar op met die asado! -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Video
Oesters, asperges, chocolade: kun je zin krijgen in seks van eten?
We kunnen nog een paar weken genieten van asperges. Een lustopwekkende groente, als je verhalen daarover mag geloven. Maar bestaat er wel zoiets als eten waar je opgewonden van wordt? En hoe werkt dat dan?
-
PREMIUMVraag het ons
Zit er in een smoothie van diepvriesfruit nog wel vitamine C?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert, voedingsdeskundige Nicole de Roos, de vraag of een smoothie nog wel vitamines bevat. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Koken & Weten
Supermarkten bieden steeds meer gezondere alternatieven voor diepvriespizza
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kant-en-klaarmaaltijden zijn vaak niet zo gezond als fabrikanten beweren. Hoe vijf pioniers jou helpen te kiezen voor een gezondere snelle hap.