Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Van worst tot paté: het valt niet mee om smakelijk vegabeleg te maken

Voor jou getestOm meer mensen kennis te laten maken met een duurzamer dieet begint maandag de Nationale Week Zonder Vlees. Ontbijt of lunch bijvoorbeeld eens met vegetarisch broodbeleg. Ons panel proeft vast voor.

Wanneer kun je vleeswaren nog zonder met de ogen te knipperen vlees noemen? De smaaktest is nog niet begonnen of het panel gooit de knuppel al in het hoenderhok. ,,De supermarkt ligt vol met vreselijk trieste vleeswaren’’, meent slager Gertjan Kiers. Van met vocht vol- gepompte vierkantjes tostiham tot spekglad gestolde separatorpulp waarin geen spiervezeltje meer te herkennen is. Hij wil maar zeggen: ,,Je kunt van vlees heel slechte dingen maken.’’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.