Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Lex van Lieshout

Vanillevla zonder vanille: producent past verpakking aan

FrieslandCampina gaat het receptuur en de verpakking van zijn Optimel Vanillevla aanpassen, na een klacht over het ontbreken van vanille in het toetje. Dat heeft een woordvoerder van het zuivelconcern laten weten.

De Reclame Code Commissie oordeelde eerder deze maand dat de verpakking misleidend is en daarmee in strijd met de wet. Wat FrieslandCampina precies gaat aanpassen wil de zegsman uit ‘concurrentieoverwegingen’ niet zeggen.

De commissie stelde vast dat de vanillevla geen vanille bevat, terwijl vanwege de naam en andere uitingen op de verpakking de consument dit wel zou mogen verwachten. De zaak werd aangespannen door voedselwaakhond Foodwatch.
Uitspraken van de commissie zijn niet bindend, maar voedingsmiddelenfabrikanten geven er wel vaak gehoor aan. Volgens Foodwatch gaat het om een belangrijke uitspraak die voor veel meer producten consequenties kan hebben.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.