Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

‘Varkensvlees wordt steeds duurder’

Door de Afrikaanse varkenspest in China is er veel minder varkensvlees en gaat de prijs van het product schrikbarend omhoog. Dat meldt De Telegraaf.

De vleesverwerkende industrie stelt dat iedereen de gevolgen van de varkenspest in China gaat merken en dat schaarste zelfs kan leiden tot lege supermarktschappen, aldus Richard van der Kruijk, secretaris van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) en woordvoerder van Clitravi, de Europese belangenorganisatie van de vleesverwerkende industrie.

De vleesverwerkende industrie heeft de inkoopprijs van een geslacht varken de afgelopen vier weken met ruim 20 procent zien stijgen tot €1,79 per kilo, volgens leverancier Vion.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.