Volledig scherm
Ontwerper Victoria Beckham bij de London Fashion Week twee weken geleden © REUTERS

Victoria Beckham eet drie of vier avocado's per dag; hoe gezond is dat?

Victoria Beckham eet drie of vier avocado’s per dag om haar huid gezond te houden, vertelde zij aan een Britse krant. Is dat echt zo goed voor je huid als zij beweert?

De Britse ontwerpster onthulde onlangs aan The Telegraph het geheim van haar stralende huid: precies de juiste hoeveelheid vetten consumeren. Essentieel in haar dieet is het eten van drie of vier avocado’s per dag, aldus Beckham.

Het is niet haar bedoeling om er jonger uit te zien. ,,Het past in het ethos van #notperfect”, aldus de Britse. ,,Ik ga ook geen producten op de markt brengen die beloven je rimpels te laten verdwijnen, want dat is nonsens. We moeten trots zijn op hoe we zijn en de beste, krachtigste versie van onszelf tonen. En daar horen voor mij drie à vier avocado’s per dag bij.”

Fruit en noten

Maar helpen avocado’s écht voor een glanzende huid en is deze hoeveelheid wel zo gezond? Nee, zegt voedingsexpert Loes Neven van het Vlaams Instituut Gezond Leven. ,,Een gezonde en gevarieerde voeding draagt inderdaad bij aan de gezondheid van je huid. Dat zorgt er namelijk voor dat je huid van binnenuit gevoed wordt, maar er zijn geen aanwijzingen dat specifieke voedingsmiddelen of vetten dat doen. Om je huid zo gezond mogelijk te houden, eet je daarom het best volgens de richtlijnen van de voedingsdriehoek (de Belgische variant van de Schijf van Vijf, red.). Dat betekent veel volle granen, groenten, fruit, noten. Avocado’s passen daar ook in, maar we raden zeker niet aan om er dagelijks vier te eten.” 

Een avocado heeft ook een aanzienlijke ecologische voetafdruk, benadrukt Neven. ,,Hoewel avocado’s goede vetten bevatten en een goede bron van vezels en verschillende vitaminen en mineralen zijn, kan je die voedingsstoffen beter uit andere, minder exotische voedingsmiddelen halen.”

Bovendien zijn avocado’s erg calorierijk. Één exemplaar is al goed voor 358 calorieën en eet je er vier per dag, dan heb je al 1432 calorieën binnen. Daardoor zit je als vrouw al bijna aan de totale hoeveelheid calorieën die je per dag nodig hebt. 

Trek gekregen in één avocado (en dus geen drie of vier)? Zo houd je hem goed:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.