Volledig scherm

Vijf keer ontbijten met yoghurt

Het wordt wel gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Met yoghurt begin je de dag goed, aangezien het veel calcium bevat. Dit mineraal is nodig voor het goed functioneren van spieren, het zenuwstelsel en het is betrokken bij bloedstolling. Reden genoeg voor één van deze yoghurt ontbijtjes. 

Yoghurt met rood fruit, havervlokken, walnoten en gojibessen

Volledig scherm
© Voedzaam en snel

Ingrediënten voor 1 persoon:
- Volle yoghurt
- +/- 50 gram rood fruit
- 1 el vezelmix
- 20 gram havervlokken
- 35 gram walnoten
15 gram gojibessen

Bereiding:
Schenk de yoghurt in een schaaltje. Strooi alle ingrediënten eroverheen en geniet.

Bron: Voedzaam en snel

Geitenyoghurt met fruit, noten en honing

Volledig scherm
© 24Kitchen

Ingrediënten voor 1 persoon:
- 0,5 bananen
- 0,5 kiwi's
- 0,25 appel
- 50 g studentenhaver
- Honing
- 0,75 takjes dragon
- 150 g geitenyoghurt
- 1 vijg
37,5 g bramen

Bereiding:
- Pel de banaan en snijd in plakjes.
- Schil de kiwi en snijd in stukjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes. Meng het fruit met de geitenyoghurt.
- Voeg de studentenhaver toe en breng op smaak met honing.
- Pluk de dragon en scheur de blaadjes.
- Voeg toe aan de geitenyoghurt. Snijd de vijgen in vieren.
Garneer met bramen en partjes vijgen.

Tip: Je kunt ook diepvriesfruit naar keuze gebruiken. Zorg ervoor dat het fruit goed ontdooit is voor je het gebruikt.

Bron: 24Kitchen

Yoghurt met peer, amandelen, walnoten, moerbeien en kokosvlokken

Volledig scherm
© Voedzaam en snel

Ingrediënten voor 1 persoon:
- Volle yoghurt
- 1/2 peer
- 1 el vezelmix
- 25 gram amandelen
- 20 gram walnoten
15 gram moerbeien
- 5 gram kokosvlokken

Bereiding:
Schenk de yoghurt in een schaaltje. Snijd de peer in partjes en voeg deze toe. Strooi de vezelmix, amandelen, walnoten, moerbeien en kokosvlokken eroverheen.

Bron: Voedzaam en snel

Griek­se yog­hurt met fram­bo­zen

Volledig scherm
© Allerhande

Ingrediënten voor 4 personen:
100 g muesli
- 3 el gemalen kokos
- 100 ml appelsap
- 4 el honing
- 1 bakje frambozen 
1 beker yoghurt (Griekse stijl)

Benodigdheden:
- Ovenschaal ca. 25 x 35 cm

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de muesli in een kom en meng het kokos, appelsap en 2 el honing erdoor. Schep het mengsel in de ovenschaal en bak circa 15 minuten in de oven. Laat 30 minuten afkoelen.
Prak met een vork de helft van de frambozen in een kom fijn. Meng de yoghurt erdoor. Verdeel over 4 schaaltjes, bestrooi met de krokante muesli en verdeel de rest van de frambozen erover. Besprenkel met de rest van de honing.

Tip: Frambozen kun je pureren en als saus of dressing serveren.

Bron: Allerhande

Yoghurt met walnoten, banaan en cacao

Volledig scherm
© Voedzaam en snel

Ingrediënten voor 2 personen:
- 450 g magere kwark
- 40 g havervlokken
- 1,5 el cacaopoeder
- 50 g walnoten 
- 30 g rozijnen 
- 10 g pompoenpitten 
- 1 banaan

Bereiding:
Verdeel de kwark over twee schaaltjes.
- Pel de banaan en snijd hem in plakjes. 
- Schep de cacaopoeder door de havervlokken. 
Doe alle ingrediënten bij de kwark. 

Bron: Voedzaam en snel

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.