Vind een maaltijd die iedereen lust: met deze app ‘tinder’ je je favoriete recepten
Koken & EtenWat moeten we vandaag nou weer eten? Die vraag hoeft niet meer zo ingewikkeld te zijn, beloven de makers van een nieuwe app, die sinds kort voor de Nederlandse markt te gebruiken is.
Ze maakten de app eigenlijk voor eigen gebruik, omdat ze zelf ook weleens inspiratieloos waren en tegelijkertijd rekening moesten houden met huisgenoten of kinderen. Angelo Lebon (26), Bert Beeckman (31) en Louis Scheers (26) zijn drie Belgische collega’s in de IT-sector die de app Picky ontwikkelden.
Op hun werk verzuchtten de mannen uit Gent ook geregeld dat ze geen flauw idee hadden wat de pot nu weer zou schaffen, aldus Angelo Lebon. En dan werd het weer pasta met pesto, vertelde hij onlangs tegen Het Laatste Nieuws. ,,Soms had ik dan wel een idee, maar kon ik er mijn partner niet van overtuigen. Na een drukke werkdag heb je zelden zin in lange onderhandelingen: dus alweer naar de snackbar. Toen het ons begon te dagen dat die frustratie niet alleen aan ons bureau leefde, zijn we gaan nadenken over hoe het anders kan.”
Recepten van Nederlandse foodbloggers
De app gebruik je als Tinder, maar in plaats van zoeken naar een interessante liefdeskandidaat zoek je naar recepten. Geen stapels kookboeken meer nodig, aldus de makers. De app toont gerechten en je swipet eenvoudigweg naar links (geen match) of naar rechts (klinkt goed). Je kunt je geliefde, vrienden of huisgenoten uitnodigen om samen te swipen. Als er een match is, kun je het recept bewaren of inplannen. De app bevat 800 recepten van koks en foodbloggers. Het aantal groeit nog, melden de makers. Met de functionaliteit ‘Dinner party’ kun je ook gezamenlijk een feestelijk menu samenstellen.
In België is de app een succes. Na drie maanden heeft de app 30.000 actieve gebruikers op maandbasis. In december telden de makers al 5 miljoen swipes van gebruikers. Met een investering van een Belgisch investeringsfonds van 200.000 euro kunnen de makers de app nu ook in Nederland introduceren. Dat betekent dat gebruikers van de gratis app recepten kunnen vinden van Eeft Kookt Zo, Food from ClaudNine, Delizabeth, Simone’s Kitchen en The Lemon Kitchen.
De app zal steeds betere suggesties geven. Als je bijvoorbeeld vaak pasta kiest, dan leert de app dat. Ook populaire ingrediënten komen terug in je eigen aanbod. Als gerechten heel populair zijn, zal de app dit ook verwerken in het aanbod. Daarnaast kun je zoeken op ingrediënten. Heb je nog een courgette in de koelkast, dan kun je zoeken op maaltijden met die groente erin. Met een duimpje kun je aangeven of het recept beviel.
De app is te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.
Meer tips en inspiratie nodig? Bekijk de video's hieronder van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan. -
Foodtrucks steeds populairder, aantal in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500, zo blijkt uit cijfers van het KVK Handelsregister. Het gaat om een toename van 110 procent. -
Koken & Eten
Leroy had een eetstoornis en inspireert nu 150.000 instagrammers om gezond te eten
Het is vandaag internationale anti-dieetdag, een dag die in het teken staat van gezond eten zonder te diëten. Leroy van de Ree (28) is op Instagram een groeiende online bekendheid. De Amsterdammer deelt praktische tips over het maken van gezonde eetkeuzes. -
Koken & Eten
Is kaas echt ongezonder in gesmolten staat of is dat een fabel?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: is kaas ongezonder in gesmolten versie? Laura Obdeijn zoekt het uit. -
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’
-
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
PREMIUMKoken & Eten
Pure chocolade is heel gezond: feit of fabel?
Je hebt zin in een stukje chocola. Welke soort kun je het beste nemen? Pure chocolade wordt gezien als de meest gezonde keuze. Maar is puur ook echt gezond te noemen? Over één ding zijn chocolade-experts het eens: let altijd goed op het percentage cacao. -
PREMIUMKoken & Eten
Welk fruit bevat de meeste vitamine C? Tip: het zijn niet de citroenen
Wie op zoek is naar vitamine C grijpt in de fruitmand al gauw naar citrusvruchten. Waarom is vitamine C zo belangrijk? En bevatten citroenen en sinaasappels ook echt het meeste van de vitamine?