Volledig scherm
In het Vlaamse Hallen schept een ijssalon nu ook Duvel-ijs. © shutterstock

Vlaamse ijssalon zet Duvel-ijs met bittere nasmaak op de kaart

Liefhebbers van het Belgische biertje Duvel kunnen hun hart ophalen. In de Vlaamse stad Halle maakt een ijssalon nu ijs van het bier. Eigenaresse Tanja Simons kreeg de opmerkelijke vraag van een klant, die fan is van het biertje, om er ook eens ijs van te maken. ,,Ik heb eerst wat geëxperimenteerd, omdat de smaken goed moeten zitten maar het is me toch gelukt”, zegt Tanja trots. 

,,Je kan het een beetje vergelijken met een sorbet. Maar wie gek is op zoete smaken zal schrikken. De bittere nasmaak zullen bierdrinkers wel kunnen waarderen’’, zegt de ijsmaakster. Haar man Peter Cansse, die op deze drukke warme dagen meedraait in de zaak, is dol op het Duvel-ijs. ,,Het is geen ijs waar je drie bollen van zal bestellen maar wie graag een lekker bier drinkt moet het zeker eens geproefd hebben.” Tanja is na haar Duvel-ijs nog niet klaar met de bijzondere smaken. Ze heeft gemiddeld vijfenzeventig smaken op de kaart staan en ze maakte in het verleden al smurfenijs, Boswandelingijs en ook bloedsinaasappelijs. ,,We maken alles zelf in de ijssalon en soms springen we dan uit de band met onze smaken”, zegt Tanja. 

Bij IJssalon Joy serveren ze de komende dagen zeker nog het Duvel-ijs; ideaal om eens te testen tijdens de hittegolf. Dronken zal je er niet meteen van worden, want voor één grote bak ijs gebruikt Tanja amper drie flesjes Duvel.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.