Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland. © Marco Okhuizen

Vlees eten is in ons land hard op weg om een taboe te worden

ColumnJoyce Sylvester schrijft wekelijks over onderwerpen die haar raken. Deze week steekt de columnist niet onder stoelen of banken dat ze graag vlees eet.

121 reacties

 • Y. Roffel

  1 maand geleden
  ik eet elke dag vlees , en zal dat ook nooit veranderen , en iedereen moet lekker zelf weten wat ze doen , maar ga nou niet iedereen je wil opleggen want daar luistert toch niemand naar , en bovendien is allang al bewezen dat ook biologisch helemaal niet bestaat , het is alleen maar een marketing verkoop praatje waar ze erg veel geld mee verdienen . kijk maar eens naar de keuringsdienst van waarde daar heb je wat aan
 • Catharina van der Heijden

  2 maanden geleden
  Ik eet al 20 jaar geen vlees meer, sinds ik de bioindustrie van dichtbij zag. Wel soms vis, schaaldieren, en biologische eieren en melk. Iedereen moet hier in zelf een keuze maken. Jammer dat er zo’n stigma op vegetariërs ligt. De “vervelende zeurpieten” zijn slechts een kleine maar luide groep. Enigzins te vergelijken met activistische racismedemonstranten en klimaatmuseumactivisten. Overigens zijn er inmiddes zeer veel vleesvervangers, dat ze allemaal “niet bevallen” is bijna niet mogelijk.
 • Wilma de Kruyk

  2 maanden geleden
  Ook ik eet graag een stukje vlees, kip of een visje. Zoals ik ook graag met de auto op vakantie ga. Beide slecht voor het milieu, zoals nagenoeg bijna alle activiteiten van ons mensen. Laten we bewust omgaan met onze activiteiten en daarbij steeds afwegen of het nuttig en/of nodig is. Maar laten we vooral respectvol omgaan met elkaars beslissingen.
 • Simon Deurloo

  2 maanden geleden
  Weer een interessant verhaal van Joyce. Ik eet alles: varken, rund, lam, paard, gevogelte en wild. Ik eet alleen wel maar 1 x in de twee weken vlees; wel wekelijks vis trouwens, Omdat we ons aan moeten passen voor het klimaat en we de beesten goed moeten behandelen.Maak een duurzame keuze, kies voor bio kip in plaats van rund; of bv voor paard of wild. Ik vind het dus ook goed dat je als standaard een vegetarische maaltijd aanbiedt.
 • Nel Akerboom

  2 maanden geleden
  Iedereen mag zelf bepalen of hij/ zij wel of geen vlees wil eten. Betutteling van boven af heeft vaak een verkeerde uitwerking. Denk na en zoek ook naar recepten zonder vlees. Zo nu en dan een stukje vis is ook prima. Kortom laat iedereen zelf beslissen waar hij zich goed bij voelt.