De meeste Nederlanders zijn echte vleeseters.
Volledig scherm
De meeste Nederlanders zijn echte vleeseters. © Shutterstock

Vlees is een must voor meeste Nederlanders

Koken & etenDwingende oproepen om minder vlees te eten lijken verloren moeite voor de meeste Nederlanders. We zetten vijf dagen per week vlees  op tafel. Vooral mannen zijn verstokte vleeseters.

  1. Grootschalige fraude met balsamicoazijn in Italië

    Grootscha­li­ge fraude met balsamicoa­zijn in Italië

    In Italië steekt een nieuw voedselschandaal de kop op. De politie heeft meer dan 9.000 ton geplette tafeldruiven en wijnproducten in beslag genomen, goed voor een totale waarde van zo’n 15 miljoen euro. De druivenmost werd verkocht voor de productie van balsamicoazijn. Balsamicoazijn uit Modena is echter een door Europa beschermd product en voor de productie ervan mogen slechts zeven specifieke druivensoorten gebruikt worden. Tafeldruiven horen daar niet bij.
  1. Maak eens Moksi Meti: hét gerecht uit de Chinees-Surinaamse keuken
    Play

    Maak eens Moksi Meti: hét gerecht uit de Chi­nees-Surinaamse keuken

  2. Deze Surinaamse taart mag op geen enkel feestje ontbreken
    Play

    Deze Surinaamse taart mag op geen enkel feestje ontbreken