Vlees, vis of vega: deze vijf hamburgers zijn voor elk wat wils
Koken & EtenEen ouderwetse hamburger met vlees is nog altijd razend populair, maar tussen die twee broodjes kun je enorm variëren. Deze zaterdag is het Internationale Hamburgerdag, en wij presenteren vijf hamburgers voor elke smaak.
1. Chutneyburger
Lekkere burgers gemaakt van gehakt en mangochutney. Ze smaken heerlijk pittig door de gember en rode peper. Niet zo’n fan van pittig eten? Laat dan de extra plakjes rode peper tussen de broodjes weg.
2. Röstiburger
Rösti wordt gemaakt van geraspte aardappel en wordt ook wel aardappelpannenkoek genoemd. Het is vaak een bijgerecht, maar in dit geval juist niet. De burger gemaakt van rösti is de hoofdrolspeler.
3. Aziatische zalmburger met gegrilde ananas
Ananas en zalm is een heerlijke combinatie. In Aziatische gerechten draait het meestal om de balans tussen zoet en pittig, het zoete bij dit gerecht komt van de gegrilde ananas. De currypasta geeft de burgers pit. Doordat je weinig vet gebruikt, is dit een verantwoord recept. Vervang de mayonaise door kwark, dan zit je helemaal goed.
4. Vegaburgers met courgette, bimi en pesto op rustiek brood
Deze makkelijke vegaburgers op rustiek brood zullen zelfs trouwe vleeseters enthousiast maken. Het rustieke brood geeft de vegaburgers een crunchy bite. Pak goed uit en beleg de burger royaal met bimi, courgette en pesto voor een vullende maaltijd.
5. Cheeseburger met uienringen en burgersaus
Cheeseburgers en uienringen: dat is toch écht comfortfood. Deze heerlijke burgers zijn ook ideaal om te bereiden op de barbecue voor een rokerige smaak. De uienringen en burgersaus maak je helemaal zelf, extra lekker dus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Met deze tips is je vis of vlees voortaan goed gaar (en word je niet ziek)
Om er zeker van te zijn dat de bacteriën op je vis of vlees dood zijn, is het belangrijk om het eten goed te verhitten tot het volledig gaar is. Met deze tips weet je zeker dat dit goed gaat en voorkom je voedselvergiftiging. -
PREMIUMGeld & Geluk
Millie en Dolf betalen 100 euro per maand aan energie: ‘Centrale verwarming is luxe’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Dolf geeft makkelijker geld uit dan Millie, maar zorgt er ook voor dat niets uit de ijskast wordt weggegooid. En koopt soms een kofferbak vol wijn. -
Helemaal klaar met Windows 11? Zo ga je terug naar 10
Ben je niet tevreden met Windows 11, werken bepaalde toepassingen niet meer of mis je simpelweg de interface van Windows 10? Welke reden je ook hebt om terug te willen naar het vorige besturingssysteem: zo downgrade je van W11 naar W10. -
Verrassend: deze dure SUV was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld
De Toyota RAV4 was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld. De SUV verwees een andere Toyota naar de tweede plaats. Het Japanse merk staat met maar liefst vier modellen in de top 10. -
Koken & Weten
Supermarkten bieden steeds meer gezondere alternatieven voor diepvriespizza
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kant-en-klaarmaaltijden zijn vaak niet zo gezond als fabrikanten beweren. Hoe vijf pioniers jou helpen te kiezen voor een gezondere snelle hap.
-
PREMIUM
Stukje vlees van 't Vleeswienkeltje wordt voortaan ook geserveerd aan tafel bij bistro De Beenhouwer
SCHIJF - Voor de bourgondische hamburger van 't Vleeswienkeltje rijden hele volksstammen graag een stukje om naar Schijf. Nu nog verkopen Marvin de Beer en partner Debbie Balemans het ambachtelijk vlees over de toonbank, maar vanaf zaterdag ook geserveerd op een bordje in hun dan te openen bistro De Beenhouwer. -
Kan 't goedkoper?
Ons bakkie troost is stukken duurder, kun je nog besparen op je koffie?
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: koffie. -
Koken & Eten
Melk van de koe? De melk in je koelkast is steeds vaker gemaakt van planten
Nederland, melkland. In menig huishouden is een pak melk in de koelkast te vinden. Was dat tien jaar geleden voornamelijk halfvolle koemelk, is dat nu steeds vaker een plantaardige variant. Vandaag is het Wereldmelkdag, dus hoogste tijd om de nieuwste trends in melkland op een rij te zetten.