Broodjes 'gyros' en burger, met jackfruit als basis.
Volledig scherm
PREMIUM
Broodjes 'gyros' en burger, met jackfruit als basis. © Bolscer

Vleesbedrijf maakt bitterballen, gyros en kroketten... van fruit

Koken & etenEen vleesleverancier en een veganistische start-up hebben elkaar gevonden. De een produceert de jackfruitproducten - bitterballen, kroketten, burgers en gyros - die het nieuwe bedrijf aan twintig horecabedrijven verkoopt.

De samenwerking met start-up Meet Jack is een nieuwe stap die Bolscher Vlees zet op het vegapad. Eerder begon het bedrijf van de broers Chiel en Roy Bolscher uit Enschede al met de productie van zogeheten hybrideburgers, die zowel uit groente als vlees zijn samengesteld. ,,Wij blijven natuurlijk op de eerste plaats slagers", zegt Roy Boscher (48), ,,maar we sluiten de ogen niet voor de maatschappelijke ontwikkeling van minder vleesconsumptie.”

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen