Voedingsadvies ziekenhuisdiëtist: ‘Eet méér in plaats van minder’
Koken & EtenEet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok en diëtist Michaël Sels beter stoppen met onszelf beperkingen op te leggen. ,,Die methode werkt niet’’, zegt hij.
Delen per e-mail
Er werd nog nooit zoveel over gezonde voeding geschreven dan in deze tijd en toch waren er ook nog nooit zoveel mensen met overgewicht. ,,De meeste publicaties vertrekken vanuit een verbod: schrap alle vet, suiker, vlees en alcohol en je wordt gezond”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.
In zijn boek Lekker Lang Leven kiest hij voor een andere aanpak. ,,Mensen vinden op die manier moeilijk motivatie. Ik probeer hen daarom méér te laten eten: meer groenten, meer fruit, meer volkorenproducten. Als je gezonde keuzes maakt, zal je vanzelf ongezonde producten links laten liggen, want met 500 gram groenten en fruit op je bord, ben je óók verzadigd.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Video Deze hyperloop moet in de toekomst versproducten razendsnel van a naar b brengen
Er komt een onderzoek naar een hyperloopnetwerk voor goederen in de Randstad. Vracht moet in de toekomst vanuit de Rotterdamse haven naar het Westland of naar Schiphol met grote snelheid worden vervoerd in lange buizen. Overheidsinstanties en bedrijven hebben daarvoor een convenant getekend. -
Eigen magazine voor Miljuschka Witzenhausen: ‘Droom die uitkomt’
Miljuschka Witzenhausen gaat een magazine maken. In de eenmalige editie deelt Miljuschka geheimen over cheesecakes, vertelt ze hoe je kinderen goed leert eten en verklapt ze eenvoudige recepten om na een drukke dag snel en lekker een maaltijd te bereiden. -
PREMIUM
Koken & Eten Bij deze tomatentaart met tapenade smaken roseetjes heel goed
Mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: tomatentaart. -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt. -
Mercedes-Benz EQA: elektrisch ‘instapmodel’ kost 49.995 euro en haalt ‘straks meer dan 500 kilometer’
Ook Mercedes-Benz meldt zich op het strijdveld vol compacte elektrische auto’s. De nieuwe EQA is de ‘batterijbroer’ van de bestaande GLA: hij komt al in de lente, kost minimaal 49.995 euro en krijgt later ‘een speciale versie die meer dan 500 kilometer per laadbeurt haalt’.
-
Horeca blij dat avondklok niet geldt voor maaltijdbezorgers
De horecabranche is blij dat maaltijdbezorgers uitgezonderd worden van de door het kabinet beoogde avondklok. Dat laat voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. Hij hoopt daarbij dat de aanscherping van de maatregelen het mogelijk maakt dat de regels snel weer versoepeld kunnen worden. -
Koken & eten Maaltijd steeds vaker uit een doos: zo houd je het toch nog gezond
Steeds meer mensen laten hun warme hap thuis bezorgen. Bakje open, eventueel uitstorten op een bord en aanvallen maar. Handig, maar hoe zorg je dat je ook nog een beetje gezond blijft eten (en geen kamerolifantje wordt)? -
Wat Eten We Vandaag: Indische flappen met gehakt en pindadip uit de airfryer
Vandaag maken we Indische flappen met bladerdeeg en gehakt. Lekker voor bij de borrel of als maaltijd met gewokte groente. Tip: vergeet niet flink te (dubbel)dippen in de pindasaus.