Volledig scherm
PREMIUM
Ted Klok heeft goede hoop dat zijn team kinderen van voedselallergie kan afhelpen. © FOTO HISSINK

Voedselallergieën de wereld uit? Moet kunnen, zegt deze arts

Voedselallergie de wereld uit. Het zou maar zo kunnen, dankzij onderzoek vanuit Deventer. Kinderarts-allergologen van het Deventer Ziekenhuis mikken op een doorbraak bij een nieuwe studie die baby’s en peuters voor altijd moet genezen van allergieklachten. 

Ted Klok, kinderarts-allergoloog en leider van het onderzoek, is vol goede hoop. „Er is hier een serieuze kans dat wij kinderen voorgoed af kunnen helpen van soms levensbedreigende situaties.’’ Het onderzoek draait rond veertig jonge kinderen tussen de 0 en 2 jaar oud die al een voedselallergie hebben. Het gaat om pinda-allergie, kippenei-allergie en notenallergie. Het is de bedoeling deze kinderen dagelijks kleine hoeveelheden van de voeding toegediend krijgen waarvoor ze allergisch zijn - zogenoemde orale immunotherapie.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.