Voedselapp Too Good To Go verkoopt miljoen maaltijden: ‘Het milieu wint’
Too Good To Go heeft vandaag haar miljoenste maaltijd verkocht. De app die voedselverspilling tegengaat lanceerde begin 2018 en heeft nu zo’n 800.000 geregistreerde gebruikers. ,,Het is overweldigend hoe het concept wordt omarmd.”
Delen per e-mail
Too Good To Go gaat sinds januari 2018 de strijd aan met voedselverspilling. Restaurants en winkels die staan ingeschreven bij de app bieden gebruikers een ‘magic box’ voor een kleine prijs met producten die anders weggegooid worden. Vandaag is de miljoenste maaltijd verkocht. Dit is een belangrijke mijlpaal voor oprichter Joost Rietveld: ,,Het was een doel voor ons maar wij wisten niet dat we het al zo snel zouden behalen. Het is zo snel gegroeid, we zijn enorm trots.”
De app heeft meer dan 800.000 geregistreerde gebruikers in Nederland. Momenteel bieden ongeveer 2000 winkels hun ‘magic boxen’ aan het eind van de dag op de app aan. Elke maand komen hier zo'n 200 winkels bij volgens Rietveld. ,,Aan het begin moesten wij de winkels benaderen, nu komen zij naar ons toe. Zij zijn dan op zoek naar een oplossing voor hun voedseloverschot en hebben over ons gelezen.”
Nieuwe focus
Nu het doel van een miljoen maaltijden is gehaald is het tijd voor iets nieuws. ,,We gaan nu ook op een ander aspect focussen. Wij willen de community de kans geven om meer te doen tegen voedselverspilling dan een magic box kopen. Wij zijn nu bezig met ‘de movement tegen voedselverspilling’. Hier kun je snel en makkelijk informatie en tools krijgen waarmee je andere kan informeren en inspireren", legt Rietveld uit. ,,De focus ligt minder op de cijfers maar vooral op de impact achter die cijfers.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus
Deze heerlijke visburgers kun je heel makkelijk zelf maken. In dit recept gebruiken wij kabeljauw, maar je kunt zelf kiezen welke vis je gebruikt. De visburger wordt geserveerd op een knapperig broodje in combinatie met frisse yoghurtsaus en ingelegde groenten; een heerlijk gerecht. -
Na de Chinezen komen nu ook de Vietnamezen: nieuw automerk Vinfast naar Nederland
In navolging van de vele Chinese merken maakt dit jaar ook een Vietnaams automerk zijn debuut in Nederland. Vinfast heet het Vietnamese merk, dat na het Chinese MG, Aiways en (binnenkort) Byton en Xpeng de Nederlandse automarkt zal bestormen. -
PREMIUM
Voor het eerst file in Zeeuws dorp: allemaal in de rij voor hamburgers en pizza
In het Zeeuwse dorp Waarde hebben ze tegenwoordig iets nieuws: een file. Elke vrijdag en zaterdag staat er net buiten het dorp een rij wachtende auto's. Niet omdat het verkeer er zo enorm is toegenomen of dat er wegen zijn afgesloten. Nee, in Waarde is de file uit vrije wil. Hij staat namelijk voor het drive-thru restaurant van de familie Goud. -
Wat Eten We Vandaag: Hete bliksem van peer en appel
Winters weer vraagt om winterse kost. Deze stamppot combineert het zoete en zure van het fruit met het zoute van de spek. Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appels en peren de hitte in het gerecht lang vasthouden.
-
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd. -
Nick (57) over zijn energierekening: ‘Ik heb er inmiddels een sport van gemaakt’
Hoeveel geld besteedt u aan energie in huis? Hoe probeert u de kosten in de hand te houden? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Nick de Graaf (57) uit Alphen aan den Rijn. -
PREMIUM
De eerste gerookte gin van Nederland komt uit Hengelo
Het is de eerste in Nederland, made in Hengelo: een ‘Smoked Gin’. De kruiden en specerijen die erin zijn verwerkt, zijn eerst vier uur lang gerookt met snippers appel- en berkenhout. Je kunt hem het beste mixen met een goede tonic, is het advies van René Kamphuis van Delrey Distillery.