Volkoren spaghetti met pittige tomatensaus en gamba's in 3 stappen

De kop van de week is eraf en wij cheffen rustig door. Vandaag op het menu: volkoren spaghetti met pittige tomatensaus en gamba's. Op naar de supermarkt!

Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalotje
- 1 rode peper
- 24 middelgrote gamba's
- 10 peterselie steeltjes
- 400gr tomatenblokjes
- 400gr volkoren spaghetti
- peper
- zout
- olijfolie

Benodigdheden:
- Koekenpan
- Kookpan
- Snijplank

Volledig scherm
© Koken & Eten

Bereiding:
- Snijd het sjalotje en de rode peper. 
- Doe de tomatenblokjes in een bakje. 
- Zet de koekenpan op het vuur en voeg 1,5 eetlepel olijfolie, het gesneden sjalotje, de gesneden rode peper en de gamba's toe.
- Snijd de knoflook en peterselie en voeg deze samen toe aan de pan met ingrediënten. Laat het geheel drie minuten koken. 
- Voeg wat zout en peper toe.
- Vul de kookpan met kokend water en voeg hier 1,5 eetlepel olijfolie aan toe. 
- Doe de volkoren spaghetti in de pan en laat koken tot deze gaar is.

Serveren:
- Leg de pasta op een bord en schep de saus met gamba's hier overheen.
Tip: Maak het geheel af met wat extra peterselie. 

En dan nu: eFFe Eten en genieten maar!

Meer recepten? Bekijk hier alle eFFe Cheffen video’s.