Een insectenburger.
Volledig scherm
Een insectenburger. © Shutterstock

Voor het eerst keurt Brussel insect goed voor consumptie: na meelworm volgen er zeker méér

Koken & etenAls het aan Europa ligt storten we ons vanaf nu massaal op de gedroogde gele meelworm. De eerste van wellicht een hele reeks insecten die door Brussel officieel geschikt is bevonden voor (menselijke) consumptie.

5 reacties

 • SB49 Blankers

  1 dag geleden
  En de vegetariër ? Hopelijk kunnen zij hun pasta enz kopen waar die rommel niet in verwerkt is. Denk ook aan andere culturen die deze rotzooi niet willen eten. Dring de mens niets op. Laat een ieder daarin vrij. De tjd van opdringen, opleggen en verplichten is voorbij.
 • Ron Hanff

  1 dag geleden
  Voor mij hoeft het niet zo. Insecten worden niet 'schoongemaakt' (van ingewanden ontdaan), dus je eet alles van zo'n beest op. Kop, ingewanden, ontlasting. Gewoon een vies idee, dus ik zal er niet snel aan beginnen.
 • marry zweers

  1 dag geleden
  Kan niet zeggen dat ik daar naar uitkijk. Enne, R.Ketelaar heeft zeker zelf al een paar sprinkhanen gevangen en opgegeten. Zo enthousiast ;)
 • Anneke Dijk

  2 dagen geleden
  Die beesten worden al lang gepromoot en geserveerd door de wageningse universiteit. Dat was niet officieel goedgekeurd voedsel? Hoe kunnen ze nou ongekeurd voedsel promoten?
 • R Ketelaar

  2 dagen geleden
  Eindelijk is het zover!!!!
 1. Malinese vrouw in Marokko bevallen van negen gezonde baby’s
  Play

  Malinese vrouw in Marokko bevallen van negen gezonde baby’s

 2. Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'
  Play

  Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'