Voor het heetste ijsje ter wereld moet je eerst een contract tekenen
‘Respiro Del Diavolo’, ofwel Adem van de Duivel, is misschien wel het gevaarlijkste ijsje ter wereld. Het is namelijk 500 keer heter dan Tabasco. Aldwych Café, een ijssalon niet ver van Glasgow. Maar: dan moet je wel eerst even een document tekenen.
Tabasco scoort ongeveer 7.000 SHU op de schaal van Scoville, een schaal die de heetheid van eten meet. Dit ijsje scoort maar liefst 1.569.300 punten op diezelfde schaal. Ter vergelijking: pepperspray scoort tussen 2 miljoen en 5 miljoen. Het is dan ook geen wonder dat de Adem van de Duivel het gevaarlijkste ijsje ter wereld wordt genoemd. En in het Aldwych Café in Schotland kan je het proeven.
Lees verder onder de foto.
Het ijsje is gemaakt volgens een oud Italiaans recept uit 1936. Toen Martin Bandoni, de uitbater van Aldwych Café, vorige maand naar Italië trok, kwam hij op het idee om het ijsje zelf te maken. ,,Ik weet dat de mensen in Glasgow houden van pikant eten, maar dit is als een kernexplosie in je mond”, zegt Martin.
Een potje kost 2 pond, een hoorntje 1,90 pond. Je moet wel minstens 18 jaar zijn. En voor je eraan begint, moet je een document ondertekenen waarmee je alle verantwoordelijkheid op jou neemt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM61
Topdrukte bij boer die biologische appels voor spotprijs verkoopt: ‘Als supermarkt niet helpt, dan maar zo’
Hoe zorg je dat mensen massaal biologische, onbespoten appeltjes kopen? Verkoop ze voor 1 euro per kilo en de klanten staan te dringen, bleek op een actiedag van een appelteler in de kop van Noord-Holland. Was het altijd maar zo'n feest. -
Beter Eten
Stoppen met gas is nu meer dan ooit een uitstekend idee
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Koken op gas blijft goedkoop, maar elektrisch is efficiënter. En nieuwe pannen heb je voor inductie meestal niet nodig. -
PREMIUM18
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
PREMIUM
Leon wil eerste kweekvleesboer van Nederland worden: ‘Fantastisch als we dieren niet meer hoeven te slachten’
De eerste kweekvleesboerderij van Nederland is een stap dichterbij. Een groep bedrijven en wetenschappers werkt aan een ontwerp. Samen hebben ze bijna een miljoen euro opgehaald voor onderzoek. -
Koken & Eten
Liefhebber Eke proefde duizenden snacks en selecteerde de zes gekste combinaties
Hou jij van gekke combinaties als je iets lekkers smikkelt? Brood met chips of mandarijnen met mosterd? Eke Bosman test al jaren snacks in ons land en koos voor deze site snacks die bizar klinken maar vaak verrassend lekker zijn.
-
PREMIUM24
Plast je kat in huis? Zo los je dat op: ‘Veel mensen vinden het niet mooi, maar het lost veel op’
Kattenpis op je vers gewassen lakens: geen pretje. Het plakt, het stinkt en je krijgt de geur er moeilijk uit. Maar hoe komt het dat katten soms op bed plassen? En hoe los je dat het beste op? Anneleen Bru, die onder meer de boekenreeks I Love Happy Cats schreef, helpt je op weg. -
-
-
PREMIUM
Oeps, paaltje geraakt: is het goedkoper om schade te claimen of zelf te betalen?
Rijd je jarenlang schadevrij, dan krijg je een forse no-claimkorting op je autoverzekering. Die kan oplopen tot wel 85 procent. Maar hoe werkt die korting precies? En wat is nou wijsheid als je per ongeluk een paaltje hebt geraakt? -
Koken & Eten
Waarom je je pot pindakaas het best op zijn kop bewaart
Pindakaas past binnen een gezond voedingspatroon en mag je dagelijks eten. Let er wel op dat je de juiste pindakaas kiest. Vandaag vieren we de dag van de pindakaas.