Volledig scherm
De Adem van de Duivel en het 'contract'. © Facebook

Voor het heetste ijsje ter wereld moet je eerst een contract tekenen

‘Respiro Del Diavolo’, ofwel Adem van de Duivel, is misschien wel het gevaarlijkste ijsje ter wereld. Het is namelijk 500 keer heter dan Tabasco. Aldwych Café, een ijssalon niet ver van Glasgow. Maar: dan moet je wel eerst even een document tekenen.

Tabasco scoort ongeveer 7.000 SHU op de schaal van Scoville, een schaal die de heetheid van eten meet. Dit ijsje scoort maar liefst 1.569.300 punten op diezelfde schaal. Ter vergelijking: pepperspray scoort tussen 2 miljoen en 5 miljoen. Het is dan ook geen wonder dat de Adem van de Duivel het gevaarlijkste ijsje ter wereld wordt genoemd. En in het Aldwych Café in Schotland kan je het proeven.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
'Respiro del Diavolo' © Facebook

Het ijsje is gemaakt volgens een oud Italiaans recept uit 1936. Toen Martin Bandoni, de uitbater van Aldwych Café, vorige maand naar Italië trok, kwam hij op het idee om het ijsje zelf te maken. ,,Ik weet dat de mensen in Glasgow houden van pikant eten, maar dit is als een kernexplosie in je mond”, zegt Martin.

Een potje kost 2 pond, een hoorntje 1,90 pond. Je moet wel minstens 18 jaar zijn. En voor je eraan begint, moet je een document ondertekenen waarmee je alle verantwoordelijkheid op jou neemt.