Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Voor je het weet, is het eten van een gehaktbal een verzetsdaad tegen de elite die alles wil afpakken

ColumnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

39 reacties

 • Schottelndreier

  2 weken geleden
  Dieren kennen minstens net ngst, rouw en andere emoties als mensen. Het is maar of je het wilt zien. Maar voor wie nog steeds graag een stuk verdriet op zijn bord heeft, één simpele tip: Kijk de video die een medewerker van Varkens in Nood undercover maakte in slachterij Gosschalk. Gosschalk is aangepakt, maar in talloze slachterijen gaat het zo, in Nederland en daarbuiten. Ik persoonlijk ken niemand die dit filmpje heeft durven kijken en sindsdien nog vlees eet...
 • Rijn van Dijk

  4 weken geleden
  Zeur niet zoveel. Als politici die lijden aan het klimaatveranderingsfobie nu gewoon eens gaan benoemen op op papier zetten waar hun wensen op neer komen dan weten we bij de volgende verkiezingen hoe het volk daar over denkt. Wat wil geobsedeerd groen Nederland: autorijden, vliegen, vleeseten zo duur maken dat je minimaal 2x modaal moet verdienen om je dat te kunnen veroorloven. Gas zo duur maken dat bedrijven de tent sluiten. Ik vind het prima, laat wie dat wil vooral lekker gaan grazen.
 • Tuur Claessens

  1 maand geleden
  Zit hier een meer dan goede keurslager hier verderop die uitstekende waar verkoopt. Mijn gezin en ik gaan gewoon door met 4 x vlees bij de piepers en groente per week en laten wij ons dat niet afpakken, daar is het allemaal veel te lekker voor.
 • Lianne Van schoten

  1 maand geleden
  Ik leg niemand mijn voorkeuren op wat ik wel vind is dat mensen altijd hatelijk worden als er over hun stukje vlees op het bord gediscussieerd word. En dat er gelijk gezegd word dieren kennen geen doodsangst. Dieren hebben wel degelijk gevoel angst en verdriet rouwen ook. Kijk maar naar de olifanten kuddes en bavianen die met hun dode jong in de arm rondlopen dus @Marcel strik het slaat nergens op maar je hebt vast geen huisdieren of empathie voor dieren
 • A.A. van den Berg

  1 maand geleden
  Ik ben van de generatie Joris Driepinter Iedere dag een heerlijk en gezond glas melk. Ook een gezond stukje vlees op het bord. Ik wilde dat maar graag zo houden. Waarschuwen voor overdaad? Prima. Echter niet anderen jouw voorkeur voor sojavlees opleggen. Daar bedankte ik voor.