Cadzand; (Eetrubriek) 28/05/2019. Restaurant Beaufort. De Tarbot. (tekst Frank Balkenende)
Volledig scherm
Cadzand; (Eetrubriek) 28/05/2019. Restaurant Beaufort. De Tarbot. (tekst Frank Balkenende) © Peter Nicolai

Voor meeste toprestaurants is serveren bedreigde vis nog doodgewoon

Koken & etenHet gros van de Nederlandse restaurants met een Michelinster serveert bedreigde vissoorten zoals zeebaars, tarbot en paling. Dat blijkt uit een onderzoek van de Good Fish Foundation (GFF). Opvallend: toprestaurants doen het slechter dan restaurants zónder ster.

  1. Varkenshouders bakken massaal hamburgers voor TU-studenten bij vegakantine: ‘Op een krop sla bouw je geen huis’
    PREMIUM

    Varkenshou­ders bakken massaal hamburgers voor TU-studenten bij vegakanti­ne: ‘Op een krop sla bouw je geen huis’

    Dat de faculteit Bouwkunde van de TU Delft in een kantine alleen nog vegetarisch eten gaat aanbieden, maakt de tongen van zowel vleesliefhebbers als vegetariërs los. Maar als het aan de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) ligt, krijgt het voedselbeleid van de TU sowieso nog een staartje. ,,Ik heb van varkenshouders al duizenden hamburgers aangeboden gekregen voor de TU-studenten.”
  1. Bandoneonist Carel speelde op bruiloft Máxima: 'Het liep op rolletjes'
    Play

    Bandoneo­nist Carel speelde op bruiloft Máxima: 'Het liep op rolletjes'

  2. Israëlische luchtaanval in Gaza vernietigt mediagebouw
    Play

    Israëli­sche luchtaan­val in Gaza vernietigt mediage­bouw