Volledig scherm
De ‘Dining Guide’ van Tom Sietsema van de Washington Post. © AFP

Vrouw ontdekt dat echtgenoot vreemdgaat door foto bij recensie restaurant

Tom Sietsema, restaurantrecensent bij de Amerikaanse krant Washington Post, is ongewild betrokken geraakt bij een gênant geval van overspel. Op de foto die bij zijn laatste bespreking stond, was volgens een lezeres haar echtgenoot te zien terwijl hij zat te dineren met een onbekende vrouw. Toen de man door haar met het kiekje werd geconfronteerd, gaf hij zijn buitenechtelijke affaire toe. 

De in de VS geboren en getogen Sietsema maakte het scheve schaats-incident, dat plaatsvond bij een Indiaas grillrestaurant, bekend door een passage te twitteren uit een chatsessie die hij recent met lezers had. De onbekende vrouw schreef hem: ‘Bij je laatste recensie staat een foto van mijn man die aan het dineren is met een vrouw die ik niet ben. Geconfronteerd met dit fotografische bewijs gaf hij zijn affaire toe. Ik dacht dat je het leuk zou vinden om jouw aandeel in dit drama te vernemen. Ik ben je dankbaar dat je dit bedrog bloot hebt gelegd’. 

Sietsema schrok zich kennelijk kapot toen hij de woorden van de vrouw las. Hij antwoordde haar met: ‘Please, please, please, zeg me dat dit een grap is’. Vervolgens twitterde hij een screenshot van de betreffende passage met een waarschuwing aan zijn volgers op sociale media. ‘Vreemdgangers, opgepast!’ Zijn tweet wordt massaal gedeeld en voorzien van hilarische reacties. Een enkeling stelt iets soortgelijks te hebben meegemaakt. Anderen noemen de manier waarop het overspel aan het licht kwam ‘een knap staaltje servicejournalistiek’. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.