Volledig scherm

Waarom een ijsje met een houten lepel eten voor sommige mensen verschrikkelijk is

Koken & etenEr doen veel verhalen de ronde over eten en drinken. Deze week: houten ijslepels. Laura Obdeijn zoekt uit het zit. 

19 reacties

 • Wim Stolk

  1 maand geleden
  Papieren rietjes om mijn dieet drankje (extra proteïnen en calorieën ) mee te drinken is niet te doen…..door de zuivel te drinken met n papieren rietje is de smaak echt niet meer te hachelen….dus ja…ook ik heb 2 dozen plastic rietjes ingeslagen… Ik vind rekening houden met milieu prima, maar niet ten koste van alles…
 • van Wattingen

  1 maand geleden
  Wel meteen goede oplossing voor ons obesitas probleem🤪 En dus nog even goed door zoeken naar goede alternatieven! Zie ook stuk over gehandicapten die niet zonder plastic buigrietjes kunnen. Net als erg zieke mensen die daarmee liggend in bed kunnen drinken
 • Ruud De Vos

  2 maanden geleden
  Het gezeik van dat wegwerpplastiek. Hier in Nederland ligt het niet in zee tis meestal het buitenland.
 • F.R. Vogelpoel

  2 maanden geleden
  Dit heeft niet veel met diepzinnige psychologie te maken maar gewoon de smaak. Al direct vond ik het lepeltje onsmakelijk. Niet te hard likken, zo was het ijsje nog wel te pruimen. Overwoog ook zelf een plastic lepeltje mee te nemen. Papieren rietjes, ik herinner ze nog uit mijn jeugd, ook niet lekker.
 • William van den Steenhoven

  2 maanden geleden
  Houten rietjes/lepeltjes: niet te doen! Ook als je koffie op je werk pakt met een houten lepeltje, laat je het erin zitten dan smaakt je hele koffie naar hout. Verduurzamen prima, maar niet ten koste van alles in de maatschappij.