Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Waarom het geen goed idee is om drie kilo te willen afvallen

Koken en EtenCoronakilo’s zijn zorgelijk, vindt diëtist Karine Hoenderdos, want reken maar dat die er moeilijk af gaan. Wie wil afvallen, wil vaak te veel en te snel. 

6 reacties

 • Chiitra Poppen

  4 maanden geleden
  @erik den Ouden U bent veel afgevallen, maar wanneer ik het zo lees krijgt u veel te weinig vezels en juiste koolhydraten etc binnen voor een man. Pas op dat u naast vet niet ook spiermassa afbreekt en organen beschadigt.
 • Erik den Ouden

  4 maanden geleden
  Ik ben in 8 maanden tijd van 119 naar 86 kilo gegaan. Hoe? De hoofdmaaltijd is elke dag een kant-en-klaarmaaltijd uit de supermarkt. Niet alles in de supermarkt is slecht. Deze maaltijden bevatten weinig zout, veel vezels, weinig vet en 600-700 KC. Nagerecht een halve bak 0% vet kwark met aardbeien. Ontbijt verse vruchten met 0 % vet yoghurt Griekse stijl en 1/4 liter vruchtensmoothie. Lunch 1 tosti oude kaas en 1/4 liter karnemelk. Verder onbeperkt koffie en thee.
 • Mike Grossmann

  4 maanden geleden
  Volkomen eens! Ik ben bijna 30 kg afgevallen, maar heb daar wel 2 jaar over gedaan. Geduld en kleine stapjes was voor mij de sleutel. Leidend voor die kleine stapjes was de schijf van vijf van het voedingscentrum. Wondermiddelen of -diëten bestaan niet! Laat je niet voor de gek houden! Beweeg en doe vooral wat je leuk vindt! Wees vriendelijk voor jezelf en luister goed naar alle stemmetje, ook die van de innerlijke criticus (deze meent het goed met je) en accepteer af en toe een misstap.
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Wat bij mij werkt is het gebruik van een voedingsapp. Iedere dag erin zetten wat je eet en drinkt. Hier krijg je vanzelf handigheid in. Is alleen lastig bij eenspansmaaltijden. Je begrenst jezelf met het aantal calorieën. Is wel belangrijk om gezonde keuzes te maken. Dus geen junkfood. Wanneer je regelmatig gaat wandelen en de voedingsapp gebruikt om af te vallen werkt dit erg goed. Ook wordt je jezelf meer bewust van wat je eet en de hoeveelheid. Ik gebruik de app van Food. Anja Heinhuis
 • Jeanne De Jong

  4 maanden geleden
  Ik ben in een jaar tijd met hulp van diëtiste 16kg afgevallen
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.