Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Waarom iets weggooien als je er ook soep van kunt koken?

Koken & etenSoep getrokken van runderstaart - veelal ossenstaartsoep genoemd - lijkt terug van weggeweest. Met dank aan de hipsters, denkt Ronald Giphart.

Het klinkt als een gerecht uit vervlogen tijden, kantines van vroeger, familiebezoek aan zoengrage oudtantes: ossenstaartsoep. Het gerecht was ooit redelijk ingeburgerd in Nederland, maar lijkt zo langzamerhand uit het collectieve gastronomische geheugen te zijn verdwenen. En dat is jammer, want de ossenstaart verdient echt beter.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.