Volledig scherm
© Wakker Dier

Wakker Dier begint bezorgdienst Albert Heijn te stalken

Wakker Dier heeft een nieuwe stunt bedacht om supermarktketen Albert Heijn te dwingen ‘betere’ kip in de schappen te leggen. De komende dagen rijdt de organisatie de hele dag met een eigen vrachtwagen achter de bezorgdienst van Albert Heijn aan. Onder het mom van ‘we achtervolgen Albert Heijn net zo lang tot ze de kip niet meer bezorgen’. 

Wakker Dier heeft Albert Heijn al een hele poos in het vizier. Eerst met de plofkip en tegenwoordig met de tussenkip. Voor die laatste kip zijn de leefomstandigheden iets beter, maar nog altijd ondermaats, aldus de dierenwelzijnsorganisatie. De Zaanse grootgrutter zou van de supermarktketens de laagste welzijnsstandaard voor zijn kipproducten hanteren, zo luidt de klacht. 

Wat Wakker Dier betreft moeten alle kippen die uiteindelijk in de supermarkt terechtkomen minimaal voldoen aan de criteria van het één ster Beter Leven keurmerk. Dat betekent meer ruimte en een overdekte uitloop naar buiten. Albert Heijn laat in een reactie weten niet gelukkig te zijn met de nieuwste actie van Wakker Dier. ,,Leuk is anders”, reageert een zegsvrouw van AH en vult aan: ,,Vooral omdat Wakker Dier een verkeerd beeld neerzet van Albert Heijn. Ze doen ons echt tekort.” 

Keuze 

De supermarktketen zegt allerlei stappen te zetten op het gebied van dierenwelzijn. Bovendien voert de woordvoerster aan dat het de klanten een uitgebreide keuze wil bieden. ,,We hebben van alle supermarktketens ook het meeste biologische vlees en scharrelvlees in de schappen. En overigens ook de meeste aanbiedingen in die categorieën.”

Anne Hilhorst van Wakker Dier vindt juist dat Albert Heijn te weinig doet aan dierenwelzijn en zegt die verbeteringen niet terug te zien. ,,We gaan net zolang door met onze acties tot Albert Heijn de tussenkip helemaal niet meer in de schappen heeft”, vult ze aan. De kans dat consumenten de vrachtwagen van Wakker Dier achter de blauwe bestelbus van Albert Heijn zien hangen, is niet heel groot. De dierenclub rijdt met één vrachtwagen rond en de actie duurt slechts vijf dagen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.