De keuze om vanaf 2023 volledig over te stappen op Beter Leven-kip verbetert volgens Wakker Dier het leven van 35 miljoen kippen per jaar. Ze krijgen daglicht en kunnen naar buiten lopen.
Volledig scherm
De keuze om vanaf 2023 volledig over te stappen op Beter Leven-kip verbetert volgens Wakker Dier het leven van 35 miljoen kippen per jaar. Ze krijgen daglicht en kunnen naar buiten lopen. © ANP

Wakker Dier krijgt ‘kippenvel’ van besluit AH over scharrelkip

Wakker Dier reageert lyrisch op het besluit van Albert Heijn om over twee jaar uitsluitend nog scharrelkip met een Beter Leven-keurmerk te verkopen. “Fantastisch nieuws” noemt de dierenrechtenorganisatie het. “Daar kregen wij wel even kippenvel van”, luidt het in een reactie op Facebook.

15 reacties

 • Chow

  1 maand geleden
  logisch op eieren is meer winst te behalen dan op Kip vandaar dat ze aangeven dat zij beter kip gaan verkopen, wij hebben meer dan 100 miljoen kippen per jaar voor de export maak daar 10 miljoen van de prijs gaat omhoog en de stront naar beneden.
 • verberne

  1 maand geleden
  Hoe weet ik welke eieren ik moet kopen, ik zie door de het grote aanbod niet meer welke ik moet nemen!!
 • Muller

  1 maand geleden
  Geweldig nieuws, alleen jammer dat het nog zo lang duurt ik hoop dat de kip/ eieren voor iedereen betaalbaar blijven. Zelf eet ik al 10 jaar beter leven eieren en zo min mogelijk vlees. Ik heb alles over voor een diervriendelijk bestaan. De tranen springen in je ogen als je de beelden ziet. Dieren hebben net als kinderen geen eigen keuze, dus ik vind plofkippen zwaar mishandeld en niet in onze maatschapij passen.
 • Cahill - kalishoek

  1 maand geleden
  Duurt het twee jaar om een 1 ster kipje te verkopen? Waarom geen 2 sterren? Als het tóch zo lang moet duren...juich niet te vroeg, mensen. Of loop lekker naar een andere winkel?
 • Benthem den dulk

  1 maand geleden
  Jammer dat we moeten tot 2023 zou veel eerder moeten het had eigenlijk allang zo moeten zijn.
 1. Bruls: Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen
  Play

  Bruls: Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen

 2. Dit was Nederland vandaag: maandag 12 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 12 april