Volledig scherm

Warme chocolademelk, maar dan anders

Met dit koude weer krijg je steeds meer zin in warme chocolademelk. De traditionele chocomel opgewarmd in een pannetje smaakt altijd goed, maar afwisseling kan nooit kwaad. Probeer deze heerlijke varianten!

Warme chocolademelk met pepermunt

Volledig scherm
© No. 2 Pencil

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 4 kopjes:
-
500ml volle melk
- 500ml vloeibare slagroom
- 130gr chocolate chips
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel pepermuntextract
- Slagroom uit een spuitbus
- Stukjes zuurstok 

Bereiding:
- Doe de chocolate chips in een grote kom die tegen warmte kan. 
- Doe de melk en de slagroom in een pan op laag vuur en laat staan tot het warm is. Laat dit niet aanbranden. 
- Als dit warm is, giet je het in de kom met chocolate chips en roer je het geheel door elkaar tot de chocolade gesmolten is.
- Voeg het vanille- en pepermuntextract toe en roer dit mee. 
- Giet de chocolademelk in de kopjes en maak af met slagroom en verkruimelde stukjes zuurstok.

Bron: No. 2 Pencil

Sweet salty caramel

Volledig scherm
© 24Kitchen

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 kopjes:
Karamelsaus
- Water
- 50g suiker
- 75ml slagroom
- 1el boter
1 snufje (zee)zout

Chocolademelk
- 20g pure chocolade (minstens 70 procent cacao)
- 500ml volle melk

Extra nodig:
- Slagroom
- 2 mokken

Bereiding:
Karamelsaus
- Zet een kleine pan met een dikke bodem op een middelhoog vuur en doe er een scheutje water met de suiker in.
- Laat karamelliseren tot het mengsel donkerbruin wordt. Blus de karamel af met slagroom, pas op: het kan spetteren.
- Laat het circa 5 minuten rustig inkoken. Voeg op het laatst een klontje boter en een snuf zeezout toe.
- Haal de pan van het vuur. Naarmate de karamel afkoelt, wordt deze harder.

Chocolademelk
- Smeer de binnenste randen van de mokken in met de gezouten karamelsaus. 
Door de mok te draaien, verdeel je de karamelsaus mooi over de randen. Bewaar een klein beetje voor de garnering.
- Snijd de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de melk in een pannetje en laat de chocolade er in smelten.
- Giet de chocolademelk in de mokken en spuit er slagroom op. Garneer de slagroom met de overgebleven karamelsaus.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

Kijk je ogen uit bij de mooiste chocoladetaarten!

Warme chocolademelk met Oreo-koekjes

Volledig scherm
© WonkyWonderful

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 1l volle melk
- 8 Oreo-koekjes
- 45g ongezoet cacaopoeder
- 15g maizena, optioneel.

Bereiding:
- Meng 1/3 van de melk, de Oreo's, cacao en maizena tot een glad mengsel.
- Verwarm de rest van de melk in een steelpan. Roer goed zodat de melk niet aanbrandt. Doe dit ongeveer 8-10 minuten. 
- Voeg het Oreo-mengsel toe aan de steelpan en roer dit goed door. Laat het nog ongeveer 5 minuten warm worden.
- Haal de pan van het vuur en giet de chocolademelk in een mok. Serveer met slagroom en stukjes Oreo. 

Bron: WonkyWonderful

Snel afgeleid? Chocolade kan de oorzaak zijn.

Warme chocolademelk met Nutella

Volledig scherm
© Genius Kitchen

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 1l volle melk
- 10el Nutella
- slagroom
- mini-marshmallows

Bereiding:
- Verwarm de volle melk in een steelpan en roer de Nutella erdoorheen. 
- Roer goed door en laat niet aanbranden. 
- Giet de chocolademelk in de kopjes.
- Maak het geheel af met slagroom, mini-marshmallows en een 'drizzle' Nutella.

Bron: Genius Kitchen

Wil je kans maken op het nieuwe boek 'de Brabander Bakt'? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

poll

Wat heeft jouw voorkeur?

  • Italiaans diner in restaurantje (67%)
  • All-inclusive buffet met ruime keuze (22%)
  • Om het even (10%)
15309 stemmen