Warme chocolademelk, maar dan anders
Met dit koude weer krijg je steeds meer zin in warme chocolademelk. De traditionele chocomel opgewarmd in een pannetje smaakt altijd goed, maar afwisseling kan nooit kwaad. Probeer deze heerlijke varianten!
Delen per e-mail
Warme chocolademelk met pepermunt
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 500ml volle melk
- 500ml vloeibare slagroom
- 130gr chocolate chips
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel pepermuntextract
- Slagroom uit een spuitbus
- Stukjes zuurstok
Bereiding:
- Doe de chocolate chips in een grote kom die tegen warmte kan.
- Doe de melk en de slagroom in een pan op laag vuur en laat staan tot het warm is. Laat dit niet aanbranden.
- Als dit warm is, giet je het in de kom met chocolate chips en roer je het geheel door elkaar tot de chocolade gesmolten is.
- Voeg het vanille- en pepermuntextract toe en roer dit mee.
- Giet de chocolademelk in de kopjes en maak af met slagroom en verkruimelde stukjes zuurstok.
Bron: No. 2 Pencil
Sweet salty caramel
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 kopjes:
Karamelsaus
- Water
- 50g suiker
- 75ml slagroom
- 1el boter
- 1 snufje (zee)zout
Chocolademelk
- 20g pure chocolade (minstens 70 procent cacao)
- 500ml volle melk
Extra nodig:
- Slagroom
- 2 mokken
Bereiding:
Karamelsaus
- Zet een kleine pan met een dikke bodem op een middelhoog vuur en doe er een scheutje water met de suiker in.
- Laat karamelliseren tot het mengsel donkerbruin wordt. Blus de karamel af met slagroom, pas op: het kan spetteren.
- Laat het circa 5 minuten rustig inkoken. Voeg op het laatst een klontje boter en een snuf zeezout toe.
- Haal de pan van het vuur. Naarmate de karamel afkoelt, wordt deze harder.
Chocolademelk
- Smeer de binnenste randen van de mokken in met de gezouten karamelsaus.
- Door de mok te draaien, verdeel je de karamelsaus mooi over de randen. Bewaar een klein beetje voor de garnering.
- Snijd de chocolade in kleine stukjes. Verwarm de melk in een pannetje en laat de chocolade er in smelten.
- Giet de chocolademelk in de mokken en spuit er slagroom op. Garneer de slagroom met de overgebleven karamelsaus.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Warme chocolademelk met Oreo-koekjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 1l volle melk
- 8 Oreo-koekjes
- 45g ongezoet cacaopoeder
- 15g maizena, optioneel.
Bereiding:
- Meng 1/3 van de melk, de Oreo's, cacao en maizena tot een glad mengsel.
- Verwarm de rest van de melk in een steelpan. Roer goed zodat de melk niet aanbrandt. Doe dit ongeveer 8-10 minuten.
- Voeg het Oreo-mengsel toe aan de steelpan en roer dit goed door. Laat het nog ongeveer 5 minuten warm worden.
- Haal de pan van het vuur en giet de chocolademelk in een mok. Serveer met slagroom en stukjes Oreo.
Bron: WonkyWonderful
Warme chocolademelk met Nutella
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 4 kopjes:
- 1l volle melk
- 10el Nutella
- slagroom
- mini-marshmallows
Bereiding:
- Verwarm de volle melk in een steelpan en roer de Nutella erdoorheen.
- Roer goed door en laat niet aanbranden.
- Giet de chocolademelk in de kopjes.
- Maak het geheel af met slagroom, mini-marshmallows en een 'drizzle' Nutella.
Bron: Genius Kitchen
Wil je kans maken op het nieuwe boek 'de Brabander Bakt'? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.
Verder in het nieuws
-
Visser betrapt met 667 kilo illegale oesters
Een beroepsvisser is betrapt in de Oosterschelde met 29 zakken illegaal geraapte oesters. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die dit woensdag naar buiten brengt, gaat het in totaal om 667 kilo. -
PREMIUM
Koken en Eten Oud-horecaondernemer Bram (36): ik ben zwaar alcoholist
Een ziekte, noemt Bram van den Bosch (36) het. De drank kostte de horecaondernemer zijn zaak en zijn gezondheid. Restaurant Tibbe in het Twentse Mariaparochie is dicht en wordt gesloopt. ,,Zou je mij nu vragen of ze alcohol moeten verbieden, dan zeg ik ja.’’ -
Koken & eten Overal staan calorieën: behalve op de menukaart
De horeca doet veel om gerechten gezonder te maken, maar het aantal calorieën op de menukaart zetten, dat is een brug te ver. Het gros van de Nederlandse horeca-ondernemers voelt daar niets voor. Er zitten te veel haken en ogen aan. -
Wat Eten We Vandaag: Gehaktballen met rodewijnjus en aardappel-selderijpuree
Gehaktballen zijn altijd een goed idee en vooral vandaag! Vooral als je er een lekkere aardappel-selderijpuree aan toevoegt. -
Derde deelnemer TLC-afvalprogramma over extreem zware mensen overleden
Een van de deelnemers aan het TLC-afvalprogramma My 600-lb Life, over extreem zware mensen die gewicht willen verliezen, is overleden. Sean Milliken werd 28 jaar.
-
Waarom ‘lekker’ zo’n vreselijk woord is
Als we praten over eten of drinken, dan hebben we vaak grote moeite om te vertellen waarom een drankje of gerecht ons zo bevalt. Reinier Spreen daagt mensen uit om nieuwe omschrijvingen te vinden voor wat ze proeven. -
Populaire groene Kitkat komt naar Nederland
Chocolademerk Nestlé heeft bekend gemaakt dat de groene versie van Kitkat vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar is. De chocoladereep met groene matchatheesmaak. -
Nieuwe lading hertenvlees Oostvaardersplassen in 1,5 uur uitverkocht
Een nieuwe landing hertenvlees afkomstig van afschot op de Oostvaardersplassen, die sinds gisteravond te koop was, is weggevlogen. Dat meldt CrowdButching.com.