Wat Eten We Vandaag: Aardappel- knolselderijstamppot met paddenstoelen
Een heerlijk gerecht voor deze tijd van het jaar: stamppot. Deze vegetarische aardappel- knolselderijstamppot met paddenstoelen is lichter van structuur door de knolselderij. Door de paddenstoelen en jus krijgt de stamppot veel smaak en mis je het vlees niet.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 250 gr kruimige aardappelen
- 250 gr knolselderij
- 10 gr gedroogde shiitake paddenstoelen
- 200 gr gemengde paddenstoelen
- 20 gr roomboter
- 1 ui
- 250 ml paddenstoelenbouillon
- Peper en zout
- 3 el grove mosterd
- 75 ml volle melk
- 100 gr waterkers
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel patatas bravas met chorizo
Heerlijk Spaans comfort food: patatas bravas en chorizo. Serveer het gerecht in een grote schaal, hier kun je het direct uit eten. Lekker bij de borrel, maar ook geschikt als volwaardig diner door de paprika en courgette. -
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’ -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Wat Eten We Vandaag: Vers pastadeeg
Zelf pasta maken is leuk én smaakt extra lekker. Er bestaan twee soorten pastadeeg: met ei en zonder ei. Deze variant is zonder ei, dus veganistisch. Dit soepele pastadeeg is de basis van jouw favoriete pasta.
-
PREMIUM
Zo herken je ‘foute’ eitjes uit de Oekraïense legbatterij: ‘Kijk op het etiket’
Kijk goed op het etiket van koekjes en mayonaise om te voorkomen dat je ongemerkt ‘foute’ eieren eet. Daarvoor waarschuwen Milieu Centraal en de Dierenbescherming, nu duidelijk is geworden dat op grote schaal eieren uit Oekraïense legbatterijen in de Europese Unie belanden. -
-
-
PREMIUMEnergie9
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
PREMIUM
Droom van Jasper (22) komt uit met eigen ijssalon: ‘Ik ga het beste ijs van Nederland maken’
Zelf vindt hij een ijsje met witte chocolade van de Belgische chocolatier Callebout het lekkerst. Jasper Frederik (22) denkt en droomt enkel nog van ijs. Hij nam de aloude Vlaardingse ijssalon Melbalino van Jan en Rijka Hijmans over, maar op zijn kaart staat geen kroepoek,- of augurkenijs maar meer gangbare soorten zoals vruchten,- en notenijs.Vlaardingen