Volledig scherm
Appel-limoentaart met meringue © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Appel-limoentaart met meringue

Op het menu voor zondag-bakdag: een frisse taart gemaakt van meringue, lemoncurd en appelvulling. Heerlijk als dessert of bij de koffie. Om te delen, of helemaal voor jezelf. 

Bakken
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

Deeg
200 g bloem
- 120 g boter
- 80 g suiker
- 80 g amandelpoeder
- 2 eieren
- mespuntje zout

Lemoncurd
2 eidooiers
- 4 limoenen
- 125 g suiker
- 1 el maïzena
- 50 g koude boter

Appelvulling
4 Granny Smith appels
- 25 g suiker

Meringue
6 eiwitten
- 250 g suiker

Benodigdheden
zeef, boter om in te vetten, taartvorm van 23 cm

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.