Wat Eten We Vandaag: Arretjescake met bastogne
Arretjescake, een oer-Hollandse klassieker. Maar heb jij dit heerlijk zoete gerecht al wel eens gemaakt met bastognekoeken? Hierdoor wordt de smaak wat kruidiger met een lichte touch van karamel. Van deze cake kun je gegarandeerd niet afblijven.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 2 uur wachttijd)
Aantal porties: 12
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 300 gr pure chocolade
- 300 gr roomboter
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 100 gr cacaopoeder
- 260 gr bastogne koeken
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Noedelsalade met pindadressing
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
PREMIUM
De cocktail van dit moment: espresso martini ‘met drie koffieboontjes, niet meer maar ook niet minder’
Kun je niet kiezen tussen een bakje koffie of een borrel? Maak een EsMa, oftewel een espresso martini. De klassieke cocktail staat tegenwoordig op elke cocktailkaart. -
PREMIUM24
Schrikken in de lunchroom: Bernadet hoort ‘raar geluid’ bij het eten van haar wrap
Het klinkt smakelijk: een gevulde wrap met gebakken groenten en pittig gekruid runderstoofvlees. Bernadet Vroon (33), verslaggever bij deze krant, ging er dan ook eens goed voor zitten toen het gerecht vanmiddag werd geserveerd in Elburg. Maar na een paar happen vond ze een verrassing op haar bord: ,,Wat is dit?”Elburg
-
Wat Eten We Vandaag: Kokoskoekjes met banaan en pure chocolade
-
-
-
PREMIUMVoor jou getest
Deze winnaar van de hagelslagtest verwacht je gewoon niet
Elke dag strooien we op zo’n 750.000 boterhammen hagelslag. Jaarlijks komt dat neer op ruim 600 miljoen boterhammen. Het is daarmee het meest populaire broodbeleg van ons land. Maar welke is nu de lekkerste? Experts proeven acht merken en oordelen. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek.