Wat Eten We Vandaag: Aspergesoep met mascarpone en zalmsnippers
Asperge: de koningin onder de groenten en het ‘witte goud’ van eigen bodem. Wij wisten niet hoe snel we ons winkelmandje vol moesten laden. We verwerken de asperge graag in deze fluweelzachte aspergesoep, gegarneerd met zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil.
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 500 gr witte asperges
- 750 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 2 el roomboter
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gr aardappel, in blokjes
- 150 ml witte wijn
- 1 sinaasappel, sap en rasp
- 250 gr mascarpone
- 1 citroen, uitgeperst
- 200 gr zalmsnippers
- 15 gr bieslook, fijngehakt
- peper en zout
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta alla norma
Deze pasta is helemaal vegetarisch, maar geloof ons: je zult het vlees niet missen. Deze pasta alla norma is lekker gekruid met véél kaas! Eet smakelijk. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
Tikkie lanceert functie voor uitgaven van groepen: ‘We vonden dit een logische stap’
Betaaldienst Tikkie lanceert vandaag een nieuwe functie: Groepie. Daarmee kunnen groepen hun uitgaven bijhouden en de kosten van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, groepsvakantie of huisboodschappen eenvoudig verrekenen met, jawel: een tikkie. -
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden. -
Koken & Eten
Dag van de lasagne: met deze zes verrassende varianten maak je er iets speciaals van
Heb je een excuus nodig om lasagne te eten? Grijp de feestdag van de lasagne aan om er een te maken deze week. Het is onduidelijk waar de Dag van de Lasagne (29 juli) vandaan komt, maar de Italiaanse klassieker heeft veel fans. Hieronder vind je zes verrassende varianten van Eatertainment.
-
update
Maaltijdbezorger Deliveroo wil eind dit jaar weg uit Nederland
De Britse maaltijd- en boodschappenbezorger Deliveroo vertrekt waarschijnlijk eind dit jaar uit Nederland. Het platform zegt dat het vindt dat het zelf niet groot genoeg is in het land om voldoende winst te maken. -
Wat Eten We Vandaag: Frisse risotto met garnalen
Nu we het kwik weer stijgt, maken we een frisse risotto met doperwten, peultjes en wortels. Extra lekker met een scheutje wijn. -
PREMIUM
Van oude aardappelen kun je topkwaliteit friet maken: ‘De fabriek geeft er zelfs de voorkeur aan’
Bij frietaardappelen gaat het tegenwoordig bijna als met suikerbieten. De fabriek wil ze op een vooraf bepaald tijdstip hebben. En dat kan zomaar een jaar na de oogst zijn.