Wat Eten We Vandaag: Bami goreng gamba
Iedere Nederlander kent bami goreng. Ditmaal geen vlees maar gamba’s! Serveer de bami goreng gamba met atjar of seroendeng.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 250 g eiermie
- 250 g gamba’s
- 1 rode paprika
- 2 bosuien
- 3 cm djahé, verse gemberwortel
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 3 cm laos
- zonnebloemolie
- 1 tl koenjit, kurkuma
- 200 g jonge bladspinazie
- sesamolie
- 4 eieren
Benodigdheden
rasp, wok
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
In de overgang? Dit eet je beter wel en niet
Eet eens een banaan, als je klachten hebt tijdens de overgang. Of dadels. Desirée Marsman weet alles van voeding tijdens de menopauze en geeft negen tips. -
Gember is zeer geschikt voor thuisteelt
Als student had Ronald Giphart een huisgenoot die grootverbruiker was van gember. Hij teelde de wortelstok zelf, gewoon in zijn kamer. -
PREMIUM
Ilona proeft Ilona proeft voor het eerst kaas: ‘Brie verandert in je mond in smurrie’
Ilona Braat (21) lust weinig. Tijd voor verandering, vindt ze. Aan de hand van adviezen van smaakdeskundige Bob Cramwinckel probeert ze al die dingen die ze voorheen altijd liet staan. In deze eerste aflevering proeft ze voor het eerst in haar leven een plakje kaas. Ja, écht waar. -
Wat Eten We Vandaag: Rollade met kruiden en knoflook
Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees. Ziet er nog leuk uit ook. Rollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood. -
Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox
Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.
-
Afvalvrij leven, zelfs bij McDonald’s, lukt dat?
Heel Twente moet in 2030 afvalloos zijn. Is dat te doen? Verslaggever Joost Dijkgraaf probeert een week afvalvrij te leven. En ja, dan ook echt afvalloos. „Hoe ga ik dit in vredesnaam redden?” -
Dit is waarom je beter een hamburger kunt eten dan een salade als je ziek bent
Als we professor Elisabeth De Waele, van de Vrije Universeit Brussel, mogen geloven, is ‘fastfood als je ziek bent soms beter dan een salade met tomaat’. Dat klinkt wellicht gek, maar de hoogleraar legt het allemaal uit in een aflevering van de ‘Universiteit van Vlaanderen’. Het toverwoord in De Waeles uitleg is ‘ondervoeding’. -
PREMIUM
Ilona Proeft Ilona lust bijna niets: 'Van m’n hamburger schraap ik alles af’
Ilona Braat (21) heeft een gebrekkige smaakontwikkeling en lust weinig. Omdat ze hiervan af wil heeft ze hulp gezocht bij smaakdeskundigen, waardoor ze nu voor het eerst in haar leven ei, kaas, kibbeling en een kroket gaat proeven. Hoe haar dat bevalt is te lezen in het persoonlijke verslag dat ze hiervan heeft gemaakt.