Volledig scherm
Bananenbrood met Tony’s Chocolonely © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Bananenbrood met Tony’s Chocolonely

Bananenbrood met een twist! De Tony's Chocolonely chocolade repen hebben de ideale vorm blokjes voor in deze bananenbrood. Zo heb je kleine en grote stukjes in je baksel. 

Bereidingstijd: 1 uur (10 minuten voorbereiding, 50 minuten bakken)

Ingrediënten
4 zeer rijpe bananen
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 125 g boter
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl baking soda
- 2 tl bakpoeder
- 5 tl melk
- 2 tl vanille-extract
- 120 g Tony Chocolonely (Melk Hazelnoot)

Bereiding
1. Verhit de oven voor tot 180 graden Celsius. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

2. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Pel de bananen. Snijd 1 banaan over de lengte en bewaar deze ter decoratie.

3. Mix het bakmeel, de baking soda en het bakpoeder. Smelt de boter in een pan. Laat de boter afkoelen.

4. Prak de bananen in een grote kom. Voeg de eieren, gesmolten boter, vanille-extract en melk toe aan de geprakte bananen. Mix het tot 1 geheel.

5. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng goed met een mixer of garde. Spatel de chocolade door het mengsel.

6. Giet het beslag in de cakevorm. Plaats de 2 halve bananen bovenop het beslag in de cakevorm.

7. Bak ongeveer 50 minuten. Test of de cake gaar is door met een prikker in de cake te prikken. Als de prikker schoon uit de cake komt, is hij gaar. Laat het bananenbrood voldoende afkoelen voordat je ‘m in plakken snijdt.

Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten: