Wat Eten We Vandaag: Barbecue beer canned chicken met citrussalade

Bierblikkip, oftewel: beer canned chicken. Een manier van kip bereiden op de barbecue waarbij een bierblik in de kip wordt geplaatst. Het resultaat? Een gelijkmatige garing en een extra krokant jasje. Dat moeten we thuis proberen. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 3-4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Kip
3 tenen knoflook
- 2 el venkelzaad
- grof zeezout en peper
- 1 citroen
- olijfolie
- 1 blik witbier
- 1 hele scharrelkip (1½ kg)

Gepofte aardappel
4 grote kruimige aardappels
- olijfolie
- zout en peper
- 200 ml crème fraîche
- ½ bosje bieslook

Salade
2 sinaasappels
- 2 grapefruits
- olijfolie
- zout en peper
- 75 g rucola

Benodigdheden
Barbecue met deksel of iets anders om barbecue mee af te kunnen dekken, aluminiumfolie, vijzel, bierkipstandaard

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Barbecue beer canned chicken met citrussalade © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.