Wat Eten We Vandaag: Bietencarpaccio met geitenkaas
Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look and feel.
Delen per e-mail
Voorgerecht: vegetarisch
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 3 middelgrote rauwe rode bieten
- 3 middelgrote rauwe chioggia bieten
- 4 takjes tijm
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- 1 el honing
- ½ citroen (schoongeboend)
- 125 gr geitenkaas naturel 55+
- 50 gr walnoten
- 240 gr kapperappeltjes
Benodigdheden
blokschaaf, mandoline of keukenmachine
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.
2. Schil de chioggia bieten en snijd ze met de blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Herhaal met de rode bieten. Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over 4 borden.
3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie, azijn en honing tot een dressing. Rasp de gele schil van de halve citroen erboven en meng erdoor.
4. Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kapperappeltjes.
Recept: Allerhande
Eet smakelijk!
In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
Duizend mensen reageren op dit rijtjeshuis in Ooij
Duizend huishoudens willen hier wonen, in deze tussenwoning aan de Dr. Kochlaan in Ooij, bij Nijmegen. Het betreft een sociale huurwoning van woningcorporatie Oosterpoort met drie slaapkamers en een kale huur van 633 euro per maand. -
Goeievraag.nl Waarom je sperziebonen beter niet rauw kunt eten
Hoe zit het toch met sperziebonen: kun je die ook rauw eten, net als sommige andere groenten? Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich het afvragen. Bonenexpert Joke Boon geeft antwoord. -
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Joe Biden heeft een haat-liefdeverhouding met auto's
De man die vandaag wordt beëdigd als president van de Verenigde Staten komt uit een autofamilie en is een echte petrolhead. Helaas speelde een auto ook de hoofdrol in het meest tragische hoofdstuk uit zijn leven.
-
PREMIUM
Stiekem toch een dagje naar kantoor: ‘Ik verkoop beter als ik je echt aan kan kijken’
Werk thuis, zegt Rutte. Maar doen we dat ook? In de avondschemer is het eenvoudig koppen tellen achter de verlichte kantoorramen. Sommigen werken op locatie uit noodzaak, anderen omdat ze er mentaal naar snakken om even het huis uit te zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Lichtpittige spareribs in sinaasappelsaus
De spareribs zijn een knipoog naar de Balinese keuken. Voor de liefhebbers: de spareribs kunnen ook op de barbecue bereid worden. Zorg wel dan wel voor een langzame garing. -
Wat Eten We Vandaag: Thaise rundvleessalade met mihoen
De Thaise rundvleessalade is aangepast aan de smaakpapillen van de Thai. Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan één of geen rode peper in het gerecht.