Wat Eten We Vandaag: Bitterkoekjescakejes met nectarine en mascarponesorbet

De ouderwetse bitterkoekjes in de mix - zowel letterlijk als figuurlijk. We maken er bitterkoekjescakjes van met nectarine en serveren daarbij een frisse mascarponesorbet. Dat is nog eens een fijn zondagsrecept. 

Bakken
Aantal personen: 10-12
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

Cakes
150 g zachte roomboter
- 150 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- zout
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g bitterkoekjes
- 3 el amandellikeur
- 4-6 nectarines
- 3 el abrikozenjam

Mascarponesorbet
200 g fijne kristalsuiker
- 350 ml water
- 1 citroen
- 250 g mascarpone

Benodigdheden
Handmixer, ijsmachine, keukenmachine, muffinvorm, papieren caisses (papieren vormpjes), ijsknijper of ijsschep

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Bitterkoekjescakejes met nectarine en mascarponesorbet © 24Kitchen