Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème
Deze bloemkoolpizza is heerlijk fris dankzij de citroencrème gecombineerd met zalm, kappertjes, verse dille en rucola. De pizza is ideaal als avondmaaltijd, maar ook leuk als hapje om tijdens een borrel op tafel te zetten.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- ½ rode ui
- 1 citroen
- 5 el zure room
- 1 el honing
- 2 bloemkool pizzabodems
- 100 gr gerookte zalm, in stukjes
- 4 tl kappertjes
- 4 takjes verse dille
- 2 handjes rucola
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zenuwachtig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning
En daar is ‘ie weer: de centrale eindtoets (voorheen Cito). Vanaf vandaag zitten weer talloze achtstegroepers te zwoegen op deze testen die moeten uitwijzen naar welk niveau middelbare school ze straks gaan. Alhoewel: het is een achtervang tegenwoordig. Want de docent heeft het laatste woord. Wij geven vijf tips aan kinderen, leraren, ouders én opa’s en oma’s hoe je je hier in deze tijd goed op kan voorbereiden. -
PREMIUMvideo
Eet jezelf gezond in de Voedselapotheek: Hoe bewoners in Schothorst samen een beetje bewuster leren leven
Goed eten en een gezonde leefstijl is niet in elk huishouden vanzelfsprekend. Maar hoe maak je mensen hiervan meer bewust als grote landelijke campagnes niet werken? De Voedselapotheek Wijkaanpak pakt het daarom anders aan in Schothorst. -
Een op vijf werknemers zag in 2020 (vrijwel) niemand tijdens het werk: ‘Mensen raken geïsoleerd’
Ruim een op de vijf werkende mensen komt sinds de coronacrisis vrijwel nooit iemand tegen tijdens werktijd. Vooral werkenden in de financiële sector en in de bedrijfstak informatie en communicatie hebben op een gemiddelde werkdag weinig contact met anderen: vijf op de tien hebben hooguit één ontmoeting met een collega of klant per dag. -
Dit is hoe je een tekenbeet herkent en waar je op moet letten
Vandaag begint de week van de teek. Een expert en een ervaringsdeskundige vertellen hoe je een tekenbeet herkent en waar je op moet letten. ,,Je lichaam controleren op tekenbeten na een bezoek aan de natuur, zou net zo gewoon moeten zijn als iedere dag je tandenpoetsen.” -
PREMIUM
Café Buddingh in Dordrecht maakt definitief plaats voor de taco’s en nacho’s van Macho mama
Van je pop-up zaak een écht restaurant maken en dat midden in coronatijd. Carlo van Ast zag zijn concept Macho mama afgelopen jaar een vlucht nemen en besloot zijn café Buddingh in Dordrecht om te bouwen tot Mexicaans restaurant.
-
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan. -
Wat Eten We Vandaag: Wrap met falafel en kruidige boontjes
Deze goed gevulde wraps zorgen er voor dat je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente bijna binnenkrijgt. We kruiden de sperziebonen met een boemboe, wat een echte smaakmaker is. Hierdoor heeft het gerecht qua kruiden niet meer nodig dan dat. -
Wat Eten We Vandaag: Flower spring rolls
Vandaag start de lente! Dat betekent dat veel bloemen en planten gaan groeien en bloeien. Wist je dat er ook eetbare bloemen bestaan? Deze spring rolls zijn helemaal klaar voor de lente en staan al prachtig in de bloei met deze vrolijke bloemenvulling.