Volledig scherm
Buddha bowl © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag? Buddha bowl

De buddha bowl heeft in korte tijd onze harten veroverd. Voor deze versie met zalm en zoete aardappel moet je even tijd uittrekken en is dus heel geschikt voor de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. 

Ingrediënten voor 2 personen (bereidingstijd 40 minuten, wachttijd 30 minuten)
- 2 zalmfilets met huid
- 100 g gemengde quinoa
- 50 g rode kool
- 2 zoete aardappels
- 1 rode ui
- 100 g groene-aspergekopjes
- 1 avocado
- 1 citroen
- 1 el vadouvan
- 1 el ahornsiroop
- zonnebloemolie
- zout - peper
- 1 el sojasaus
- 1 el limoensap
- 1 el honing
- 1 el sesamzaad

Benodigdheden
- bakplaat,
- bakpapier
- fijne rasp

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spoel de quinoa af en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de rode ui in parten.
- Leg op de bakplaat. Bestrooi met zout, peper, vadouvan en zonnebloemolie en rooster ze 20 minuten in de oven.
- Schep om, leg de groene-aspergekopjes erbij en rooster nog eens 10 minuten.
- Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets op de huid 8 tot 10 minuten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn.
- Bestrooi met grof zeezout.
- Rasp de citroen.
- Snijd de rode kool ragfijn en maak aan met 1 el olie, 1 el citroensap, citroenrasp en 1 el ahornsiroop.
- Snijd de avocado open, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes.
- Maak een dressing door de sojasaus te mengen met de honing en het limoensap.
- Schep de quinoa in een kom, leg er wat rode kool op en schep er de aardappel, rode ui, groene asperges en avocado bij.
- Leg hierop de zalmfilet en maak af met de dressing.
- Garneer met sesamzaad en serveer er partjes citroen bij.

Goed bevallen? Probeer deze Hollandse bowl met makreel ook eens: