Wat Eten We Vandaag: Cassoulet met chipolataworstjes
Cassoulet is een Franse stoofschotel. Een stoofschotel moet vaak uren stoven, maar dat geldt niet voor deze variant. Je stooft namelijk geen vlees, maar bonen. Door de toevoeging van chipolataworstjes is deze stoofschotel een volledige maaltijd.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 bospenen
- 4 stengels bleekselderij
- 200 gr lima bonen
- 1 el zonnebloemolie
- 6 chipolataworstjes
- 150 ml rode wijn
- 1 takje tijm
- 390 gr tomatenblokjes uit blik
- 200 ml groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes krulpeterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Ultieme nachtelijke antikaterhap is 20 jaar: ‘Als er hard kapsalon werd geroepen, wist ik genoeg’
De ultieme nachtelijke antikaterhap, beruchte caloriebom, hartaanval in een bakkie, hij is jarig! Wie? De Kapsalon natuurlijk. De wereldberoemde Rotterdamse stapelsnack - patat, vlees, knoflooksaus, gesmolten kaas en sla - bestaat twintig jaar. Vet man. -
PREMIUM47
Bloemkool kost bij supers nog geen drie euro, bij de groenteboer ruim vier euro, zo zit dat
Eén bloemkool voor 4,45 euro. ,,Ik krijg er heel veel vragen over in de winkel", zegt groenteboer Jeroen de Feijter van 't Boertje in Terneuzen. En wat hij verdient aan die peperdure bloemkool? Niets. ,,Ik verkoop ze met verlies, maar ik moet wel, om tegen de super op te kunnen.” -
Wat Eten We Vandaag: Cannelloni in tomatensaus
Gevulde cannelloni pasta lijkt een beetje op lasagne en is een leuke twist op het bekende Italiaanse gerecht. De zachte romige ricotta en de frisse tomatensaus zijn perfect in balans in dit recept. -
PREMIUMKoken & Eten
Zin in een pasta vanavond? Met deze drie pastagerechten maak je jezelf en je tafelgenoten blij
Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn. Soms, héél soms heeft mevrouw Hamersma ‘geen zin om te koken’. Dat betekent dat ze een pastaatje in elkaar draait. -
Wat Eten We Vandaag: Hele kip uit de airfryer
Een hele kip garen in de airfryer is makkelijk, de buitenkant wordt heerlijk knapperig én de kip is in 20-25 minuten gaar. Veel sneller dan in de oven, want dat duurt 50-60 minuten. Lekker met knapperige aardappeltjes en boontjes. De citroen, kruiden en geitenkaas geven de kip daarnaast veel smaak.
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
-
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
PREMIUMEnergie11
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten?