Volledig scherm
Chili con carne © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Chili con carne

Chili con carne betekent letterlijk ‘chili met vlees’. Het is een razendpopulaire Tex-Mex stoof. In het gerecht zit een combinatie van vlees, tomaten en bonen. Heerlijk met een stuk Turks brood en zure room.

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 1 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 75 g chorizoworst
- zonnebloemolie
- 500 g rundergehakt
- 70 g tomatenpuree
- 400 g gepelde tomaten in blik
- 1 bosje koriander
- 1 limoen
- 125 ml zure room
- chilipoeder
- 400 g kidneybonen
- 1 Turks brood
- zout
- versgemalen peper

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.