Wat Eten We Vandaag: Chocolade lava cake
Een recept voor lavacake uit het boek De Brabander Bakt van Hidde de Brabander. Perfect om een date te imponeren, vindt hij. ‘Iedereen houdt hiervan: en mocht jouw date dat niet doen, dan weet je in ieder geval dat het nooit wat wordt’, aldus de meesterpatissier.
Delen per e-mail
Ingrediënten
Chocoladebeslag
- 250 g ei
- 130 g eidooier
- 150 g suiker
- 360 g boter + extra
- 360 g pure chocolade
- 150 g bloem
Ganache
- 150 ml slagroom
- 100 g pure chocolade
- 20 g boter
Witte-chocoladekruim
- 100 g witte chocolade
- 1 mespuntje zout
Garnering
- passievrucht
Benodigdheden
elektrische mixer (optioneel), spuitzak, ovenvaste espressokopjes, bakplaat, bakpapier, keukenmachine
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de beste smartwatches van dit moment
Smartwatches worden steeds slimmer en gevarieerder, maar welke kun je het beste kopen? We zetten samen met de redactie van Tweakers de beste opties van verschillende merken op een rij. -
Een duurzaam interieur met tweedehands meubels: waar moet je op letten?
Het wordt steeds populairder om tweedehands meubels te kopen, maar waar moet je nu opletten voordat je de portemonnee trekt voor die vintage kledingkast. -
Wat Eten We Vandaag: Snelle pizza met courgette
Deze snelle pizza’s brengen het hele gezin bij elkaar. Laat iedereen helpen met het beleggen met gezonde ingrediënten als tomaat en courgette. Een echt familiemaal. -
Uniek praktijkexperiment in supermarkten met prijsverhogingen voor ongezonde producten
Als gezonde producten goedkoper zijn of meer opvallen in de supermarkt, kiezen mensen er dan vaker voor? En laten klanten ongezonde producten links liggen als ze duurder zijn? Dat gaan wetenschappers van het Amsterdam UMC een jaar lang onderzoeken in 8 Coop-supermarkten in Nederland. Ze kijken ook of de aanpassingen daadwerkelijk gezondheidswinst opleveren. -
PREMIUMKoken & eten
Van eenzame snackbar tot fastfood imperium: Zo legden deze broers de basis voor KFC in Nederland
De laatste meters op weg naar hun gouden jubileum zijn net zo pittig als de kippenvleugels die ze braden. Toch brengen coronacrisis en avondklokrellen Michel en Ron de Kok niet uit koers. Want de grondleggers van Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland zijn zuinig op hun fastfood-imperium, dat door pa in Rotterdam in gang werd gezet.
-
Wat Eten We Vandaag: Asperges met halloumi en peterseliedressing
Breek de week met een lekker licht (bij)gerecht. We maken deze salade van groene asperges, halloumi en een kruide saus op basis van kappertjes en peterselie. Tip: lekker met gebakken vis. -
PREMIUM
Jesse (25) wil dat de knop omgaat bij eten bestellen: ‘Horeca betaalt hoge kosten aan Thuisbezorgd’
In een tijd waarin veel horecaondernemers zijn aangewezen op bezorging lijkt Thuisbezorgd dé oplossing om maaltijden aan de man te brengen. Volgens Utrechter Jesse Enkelaar (25) is niets minder waar: ondernemers staan namelijk een flinke smak met geld af aan het platform. En dus kwam hij in actie. ,,Denk na over waar je bestelt.” -
Dragons' Den
Investeren in stilgevallen festivalbranche? De Dragons durven het aan met deze start-up
De barman in je broekzak. Zo omschreef Dragons’ Den-deelnemer Daniel van Drunen zijn dienst die luistert naar de naam Airchip. In de laatste aflevering van het seizoen was te zien hoe hij en zijn compagnon Jan ten Kate op zoek gingen naar een investering van 200.000 euro. Ze overtuigden Won Yip en Nikkie Plessen om beiden 150.000 euro te investeren.