Eatertainment
Volledig scherm
© Eatertainment

Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus

Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus.

  1. Taaie bonen, koude aardappels, lauwe stamppot en opgewarmde kliekjes? Elizabeth (81) walgt van vies eten bij Eugeria
    PREMIUM

    Taaie bonen, koude aardappels, lauwe stamppot en opgewarmde kliekjes? Elizabeth (81) walgt van vies eten bij Eugeria

    ALMELO - Koude bloemkool, stijve maizenapap zonder smaak en lauwe andijviestamppot wat eruit ziet als groene pap. Het zijn maaltijden die Elizabeth van Wilgenburg (81) uit Hardenberg zegt te hebben moeten eten tijdens haar revalidatie in verzorgingshuis Eugeria. Meerdere keren gaf ze het aan, maar volgens haar werd haar klacht niet gehoord. Ze benaderde zelfs het ministerie voor Volksgezondheid. Volgens Eugeria zijn alle maaltijden van hoge kwaliteit.
  2. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
    PREMIUM

    Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

    Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
  1. Strandganger filmt bommenwerper die noodlanding maakt op zee
    Play

    Strandgan­ger filmt bommenwer­per die noodlan­ding maakt op zee

  2. Met dit recept maak je de lekkerste oven-aardappeltjes
    Play

    Met dit recept maak je de lekkerste oven-aardappel­tjes