Wat Eten We Vandaag: Couscoussalade met garnalen in een tortilla bowl
Dit is niet zomaar een zoete, zomerse salade. Deze salade maak je namelijk in een tortilla bowl: zo kan je je bord niet alleen leegeten, maar ook opeten. We vullen de bowl met een couscoussalade van onder andere gewokte garnalen, avocado en mango.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 150 gr couscous
- 2 el mosterd
- 2 el honing
- 1 el Griekse yoghurt
- 4 el olijfolie
- Peper en zout
- 2 volkoren tortilla’s
- 250 gr wokgarnalen
- 1 el ketjap
- 1 avocado
- 1 mango
- 100 gr verse spinazie
- 1 tl zwart sesamzaad
- Optioneel: 1 takje koriander
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw met salsa van sinaasappel, tomaat en olijven
Ooit gehoord van het mediterrane dieet? Mensen rond de Middellandse zee zijn over het algemeen gezonder en leven langer dan de gemiddelde Nederlander. Een van de redenen: ze eten veel vaker olijven. Zo'n olijf zit vol onverzadigde vetten die de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Wij verwerken olijven in deze verrassende salsa. -
PREMIUM
Als vleesliefhebber meedoen aan vleesloze week: ‘Voorzichtig vertel ik het mijn slager’
Het lijkt de baas wel een leuk idee. Vleesverslaafde verslaggever doet mee met de Nationale week zonder vlees & zuivel en brengt daarvan dagelijks verslag uit. Maar waarom hij?Breda -
PREMIUM
Van gamba tot grietbana soep: dit zijn de favoriete recepten uit de vrouwengevangenis
Wat kan er wél? Dat is de vraag die in de gevangenis in Nieuwersluis werd gesteld tijdens de coronapandemie, toen ook de regels voor bezoek flink werden beperkt. Het antwoord? Een kookboek met recepten van de vrouwen die achter de tralies verblijven. Dat boek is nu uitgekomen. ,,De vrouwen vertellen trots dat hún naam in een boek terecht is gekomen.”Nieuwersluis -
29
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras.
-
PREMIUM
Boter, olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? Voedingsexpert scheidt feit van fabel
De een gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere kiest voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven in gaan. Het aanbod aan vetstoffen is groot. Welke vetstoffen kies je best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt uit. ,,Beperk de plantaardige boter.” -
-
-
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Kipsaté in romige tandoori marinade
Voor deze kipsaté van de barbecue maken wij een verrassende marinade met yoghurt en tandoori saus. Door de kip te marineren in yoghurt wordt deze supermals door de zuren in de yoghurt. Tip: gebruik kippendijen in plaats van kipfilet voor de saté; kippendijen blijven namelijk malser.