Wat Eten We Vandaag: Dumplings gevuld met garnalen

Chef’s origami: vouw je gek bij het bereiden van deze dumplings. In dit recept gaan we voor de bak- en stoomtechniek waardoor de bovenkant mooi zacht blijft en er aan de onderkant een krokant laagje vormt. Deze snack kan altijd, en overal. 

Ingrediënten
100 g varkensgehakt
- 350 g rauwe tijgergarnalen (evt. al schoongemaakt en gepeld)
- 1⁄2 teen knoflook
- 1 limoen
- 2 cm gember
- 1-2 tl suiker
- 2 tl sesamolie 
- 1 el shaoxing rijstwijn
- 1⁄2 bosje bieslook
- 1⁄3 rode peper
- 14 wontonvelletjes
- neutrale olie

Om te dippen: 
Kommetje lichte sojasaus óf maak onderstaande ​optionele dips​:

gembersojasaus
2 cm gember
- 4 el lichte sojasaus

pittige zoutzure sojasaus
4 el lichte sojasaus 
- scheutje rijstazijn 
- 1⁄4 bosje bieslook 
- 1⁄2 rode peper

Benodigdheden
Fijne rasp, koekenpan met deksel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Gevulde dumplings © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.