Volledig scherm
Empanadas met chorizo en rundvlees © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Empanadas met chorizo en rundvlees

Het is weekend, en dus feest! Dat vieren we met empanadas. Dit gevulde deegwaar heeft zijn naam te danken aan het Spaanse werkwoord ‘empanar’ wat ‘inpakken’ betekent.

Hoofdgerecht: vlees
Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

Deeg
500 g bloem
- 200 g boter
- 160 ml koud water
- 1 ei
- 1 mespuntje zout

Vulling
1 rode paprika
- 6 bosuitjes
- 100 g chorizo
- 200 g gaargestoofd rundvlees
- 2 aardappels
- Zout
- versgemalen peper
- tabasco

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.