Wat Eten We Vandaag: Fondue van camembert met vijgensalade

Het Franse gezegde “En faire tout un fromage” betekent letterlijk “Er een hele kaas van maken”. Dat gebruikt men om aan te geven dat iemand met een verhaal flink aan het overdrijven is. En we doen het ook met dit recept. Want vandaag maken we een fondue van hele camembert uit de oven. 

Hoofdgerecht: vegetarisch/kaas
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
3-4 (volkoren) pita’s
- olijfolie
- zout
- 1 camembert in doosje
- 2 takjes rozemarijn

Salade
75 g gepelde walnoten
- 1 kleine sjalot
- 2 el wittewijnazijn
- 2 el walnootolie
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 1 klein kropje radicchio of 2 kropjes roodlof of witlof
- 4-6 mooie stevige verse vijgen
- 2 el vloeibare honing
- 75 g waterkers

Benodigdheden:
Bakplaat, bakpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Bon appétit!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Fondue van camembert © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.