Wat Eten We Vandaag: Franse preisoep met comté-borrelbrood

“Qu’est-ce qu’on mange aujourd’hui?” Goed dat je het vraagt. Wij dachten aan een Franse preisoep met comté-borrelbrood. En dat smaakt net zo bourgondisch als het klinkt. 

Hoofdgerecht: vegetarisch/kaas
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
Comté-borrelbrood
300 g comté kaas
- 5 takjes tijm
- 6 plakjes Bayonne-ham
- zwarte peper
- 50 g roomboter
- 1 teen knoflook
- 1 groot stevig brood (bijv. pain de campagne)

Soep
500 g prei
- 100 g roomboter
- 4 aardappels
- 1 teen knoflook
- 1 el bloem
- 750 ml kippenbouillon
- 200 ml kookroom
- 1 bosje bieslook
- peper/zout

Benodigdheden:
Staafmixer, oven, soeppan

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Bon Appétit

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Franse preisoep © 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.